Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 08 15

Lietuvoje – Ukrainos karių ir Krymo totorių vaikai

Į Lietuvą atvyko kelios dešimtys Ukrainos karių ir Krymo totorių vaikų. Jie čia bus porą savaičių – apžiūrės Vilnių, stovyklaus Tauragėje su jaunaisiais šauliais, vyks prie Baltijos jūros.
Sekmadienis Vilniuje
Lietuvoje – kariaujančių ukrainiečių ir Krymo totorių vaikai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Kai karinė situacija susiklostė, daug tėvų išėjo į karą, ten pas juos yra pakankamai daug nerimo. Ir šiaip yra šeimų, kurioms reikalinga pagalba, tarkime – Krymo totoriai daug yra kas išvažiavę, jiems reikėjo paramos“, – 15min.lt sakė Haroldas Daublys, grupės „Už demokratiją.Ukraina“ narys, Lietuvos šaulių sąjungos narys.

Šios organizacijos ir padėjo suorganizuoti vaikų stovyklą. Pasak H.Daublio, vasaroti į Lietuvą atvyko kelios dešimtys vaikų – dauguma jų yra 10-16 metų amžiaus. Grupė yra mišri – Lietuvoje atstogauja tiek berniukai, tiek mergaitės.

„Mes turime partnerius, kurie jau nuo Maidano laikų organizuoja paramą, tada – Maidanui, dabar jau kariuomenei, globoja sužeistuosius. Per juos ir susirinko tie vaikai. Turime kontaktų su Krymo totorių organizacijomis, šauliai turėjo susitikimą su jais, palaikom ryšį su jais ir jie pasiūlė vaikus“, – pasakojo H.Daublys.

Savaitgalį vaikai leis Vilniuje. Šeštadienį numatyta ekskursija į Genocido aukų muziejų ir po Vilnių, sekmadienį vaikai keliaus į Trakus. Vilniuje jie gyvena šaulių šeimose.

H.Daublys pasakojo, kad pirmadienį ukrainiečiai vaikai keliaus į Tauragę, kur praleis savaitę jaunųjų šaulių stovykloje, o tada bus nuvežti prie Baltijos jūros.

Vaikų šeimoms stovykla nieko nekainuos – kelionė, maistas, netgi vizos jiems padarytos nemokamai. H.Daublys negalėjo tiksliai pasakyti, kiek kainuos tokia stovykla, tačiau vien šauliai tam surinko per 5 tūkst. Lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius