-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 01 14

Lietuvoje vyks neformali Europos ir Šiaurės Amerikos užsienio politikos strategijų diskusija

Trakuose sausio 14-15 dienomis rengiamas neformalus Europos ir Šiaurės Amerikos tarptautinės ir saugumo politikos strategų – politikų, politologų, diplomatų ir analitikų – susitikimas, kuriame bus analizuojama Europos Sąjungos ir NATO veikla, Rytų ir Vakarų santykiai bei pagrindiniai strateginiai iššūkiai, kuriuos euroatlantinei bendruomenei teks spręsti 2011 metais.
Andrius Kubilius
Andrius Kubilius / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tradiciniu tapęs „Sniego susitikimas“ (Snow Meeting) kasmet sulaukia didelio ekspertų dėmesio. Tai yra neformalus susibūrimas, kurio metu formuluojamos idėjos ir siūlymai dėl Europos Sąjungos raidos po Lisabonos sutarties ratifikavimo, NATO veiklos po naujosios Strateginės koncepcijos priėmimo, ES Rytų kaimynystės perspektyvų, saugumo stiprinimo Europoje.

Šiemet į kvietimą dalyvauti susitikime atsiliepė daugiau kaip 30 aukšto rango strategų iš Europos ir Šiaurės Amerikos. Tarp svečių bus Latvijos ir Čekijos užsienio reikalų ministrai, aukšti Europos Sąjungos institucijų pareigūnai, visuomenės nuomonės formuotojai, užsienio politikos analitikai, tarptautinių santykių tyrimų institutų mokslininkai iš JAV ir daugelio Europos šalių.

„Sniego susitikime“ dalyvaus Lietuvos Ministras Pirmininkas Andrius Kubilius, Užsienio reikalų ir krašto apsaugos ministrai Audronius Ažubalis ir Rasa Juknevičienė, Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininkas Emanuelis Zingeris, Seimo narys Juozas Olekas, Prezidentės vyriausiasis patarėjas Darius Semaška, politologai ir diplomatai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius