-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 04 13

Lietuvos advokatai rinks naują vadovybę

Lietuvos advokatai visuotiniame susirinkime Vilniuje rinks naują Advokatų tarybos pirmininką, Advokatūros organų narius.
Dainius Radzevičius, Liudvika Meškauskaitė, Aistė Žilinskienė, Dalia Grybauskaitė
Dainius Radzevičius, Liudvika Meškauskaitė, Aistė Žilinskienė, Dalia Grybauskaitė / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Advokatų tarybos pirmininko postą siekia užimti netrukus 62 metų sulauksianti advokatė Liudvika Meškauskaitė, antrosios kadencijos siekia ir dabartinis pirmininkas 42 metų Ignas Vėgėlė.

Viešai skelbiamame sąraše kandidatu įvardintas ir 68 metų advokatas Leonas Virginijus Papirtis. Jis anksčiau jau yra ėjęs Advokatų tarybos pirmininko pareigas.

Tačiau kandidatūros dar gali būti keliamos ir susirinkimo metu, todėl siekiančiųjų Advokatų tarybos pirmininko posto gali būti ir daugiau.

„Labai didelė problema yra Valstybės garantuojama teisinė pagalba. Aš esu reformų šalininkė, šalininkė Estijoje įvykdytos Valstybės garantuojamos teisinės pagalbos tarnybos reformos“, – BNS sakė L.Meškauskaitė.

Estijoje Valstybės garantuojamos teisinės pagalbos tarnybos buvo panaikintos ir visas koordinavimas perduotas advokatūrai. L.Meškauskaitė mano, kad ši reforma panaikino biurokratiją ir pagerino teisinių paslaugų kokybę.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Ignas Vėgėlė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Ignas Vėgėlė

Advokatė norėtų atnaujinti 2013 metais Seime pristatytą Valstybės garantuojamos teisinės pagalbos strategiją ir ją įgyvendinti.

38 metus advokataujanti teisininkė pastebi daug biurokratinių kliūčių advokatams, įstatymų reikalavimai neatitinka šių dienų informacinių technologijų pasiekimų.

„Advokatūros įstatyme daug biurokratinių kliūčių advokatams – dabar galioja griežti darbo vietos reikalavimai – kiekvienas advokatas turi turėti ofisą, priimamąjį. Bet šiais laikais yra advokatų, kurie dirba online, su klientu bendrauja vaiberiu, mes turim žiūrėti lanksčiau – 21 amžius“, – BNS sakė L.Meškauskaitė.

„Aš už skaidrumą ne tik ant popieriaus, mano galva, advokatūroje konfidencialu yra asmens duomenys ir kas susiję su klientas, o kiek kainavo, kiek išleista, turi būti vieša“, – pridūrė kandidatė.

Antrasis kandidatas į Advokatūros tarybos narius I.Vėgėlė į BNS klausimus apie advokatūros pokyčius, problemas neatsakė.

Advokatūros atstovė spaudai Saulė Bakšė BNS sakė, kad I. Vėgėlė dabar savo programos nepristatys, jam būtų nekorektiška kalbėti, kol nėra paaiškėję visi kandidatai.

Kandidatas L.V.Papirtis mato nemažai keistinų dalykų.

„Advokatūra yra savotiškai konservatyvi bendruomenė, čia ne partija, ne profsąjungos. Pirmas dalykas, ką aš matau – mūsų bendruomenė jau nemaža – su advokato padėjėjais apie 3 tūkstančiai asmenų, šiame kontekste norėtųsi, kad mūsų bendruomenė struktūriškai būtų kitokia. Reikia ieškoti naujų darbo formų, kitokių atsakomybės formų“, – mano L.V.Papirtis.

23 metus advokato praktika besiverčiantis teisininkas sako, kad Advokatūros vadovas turi turėti savo komandą, turinčią tokias pat idėjas kaip jis.

Per suvažiavimą taip pat vyks naujų Advokatų tarybos narių, Garbės teismo narių rinkimai, bus tvirtinama šių Advokatų tarybos šių metų veiklos sąmata.

Advokatų tarybos nariais siekia tapti Mindaugas Kukaitis, Edmundas Budvytis, Mindaugas Paukštė, Romualdas Drakšas, Raimundas Lideika, Svetlana Pronina, Diana Vaitkevičienė, Edgaras Dereškevičius, Tomas Bagdanskis, Dalia Foigt-Norvaišienė, Darius Sauliūnas, Saulius Dambrauskas, Gintautas Bartkus, Ingrida Krolienė, Vida Šeikienė, Remigijus Merkevičius, Arūnas Marcinkevičius, Tadas Kelpšas, Valdemaras Stančikas, Viktoras Gecas, Tomas Kontautas, Gintaras Žičkus, Mindaugas Kazlauskas, Algimantas Kolpertas, Alminas Liutkevičius, Vytautas Kucevičius, Valdemaras Bužinskas ir Albertas Valys.

Advokatūros duomenimis, Lietuvoje yra 2207 advokatai, iš jų 800 nepraktikuoja, ir 925 jų padėjėjai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius