Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 05 24

Lietuvos ambasadoje Delyje pagerbtas legendinis lietuvių alpinistas Vladas Vitkauskas

Lietuvos ambasadoje Naujajame Delyje gegužės 23 dieną lankėsi legendinis lietuvių alpinistas Vladas Vitkauskas. Pirmasis į aukščiausią pasaulio viršukalnę Everestą įkopęs lietuvis čia pradėjo šio įvykio 20-mečiui skirtą kelionę po Aziją.
Vladas Vitkauskas ir Laimonas Telat-Kelpša
Vladas Vitkauskas ir Laimonas Telat-Kelpša / URM nuotr.

„Į aukščiausią pasaulio kalną įkopęs žmogus jau savaime yra legenda. Tačiau prieš 20 metų prasidėjęs Vlado Vitkausko žygis garsino ne tik jį, bet ir visą Lietuvą“, – ambasadoje susirinkusiems svečiams sakė Lietuvos ambasadorius Indijoje Laimonas Talat-Kelpša.

Visose aukščiausiose žemės vietose pabuvojęs lietuvis į beveik 9 kilometrų aukščio Džomolungmos viršukalnę įkopė 1993-ųjų gegužės 10-ąją.

„Simboliška, kad minėdami pirmojo lietuvio įkopimo į Everestą 20-ąsias metines vakar sulaukėme žinios, kad aukščiausią pasaulio viršukalnę įveikė ir pirmoji lietuvė Edita Nichols“, – pažymėjo ambasados vadovas.

Lietuvos ambasadoje taip pat atidaryta paroda, kurioje eksponuojamos V. Vitkausko ekspedicijų nuotraukos. Garbingiausioje jos vietoje – visose aukščiausiose pasaulio viršūnėse pabuvojusi Lietuvos trispalvė.

Iš Delio V. Vitkauskas vyks į Nepalą, kurio sostinėje Katmandu gegužės 25 dieną jubiliejaus proga bus atidaryta jo fotografijų paroda. Į ją planuoja atvykti ir Nepalo viceprezidentas Parmanandas Jha.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius