-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 12 13

Lietuvos ambasadoriumi prie Europos Tarybos Vyriausybė siūlo A.Krivą

Vyriausybė siūlo Lietuvos ambasadoriumi prie Europos Tarybos skirti Andrių Krivą.
Andrius Krivas
Andrius Krivas / Užsienio reikalų ministerijos nuotr.

Tam trečiadienį pritarė Vyriausybė. Vėliau sprendimą dekretu turės patvirtinti ir prezidentas Gitanas Nausėda. Diplomatas pareigas pradėtų eiti nuo sausio 3 dienos.

Užsienio reikalų ministerija nurodo, jog šią kandidatūrą apsvarstė Seimo Užsienio reikalų komitetas, o kandidatūros patikimumo patikrinimo procedūros yra įvykdytos.

„Europos Taryba yra ta organizacija, kuri formuoja normas ir standartus demokratijos, žmogaus teisių ir teisės viršenybės srityse: ne tik įgyvendina tas normas ir standartus Europos regione, bet ir projektuoja juos globaliai už savo regiono ribų“, – prisistatydamas kalbėjo A.Krivas.

Pasak jo, darbas Strasbūre svarbus ir dėl to, kad kitų metų gegužę–lapkritį Lietuva pirmininkaus Europos Tarybos ministrų komitetui, o šalies atstovybė užsienio reikalų ministrui bus „labai svarbi atrama atliekant šitą svarbią funkciją“.

„Mes kaip pagrindinį prioritetą iškeliame demokratinių vertybių gynimą nuo agresijos ir autoritarizmo“, – kalbėjo diplomatas.

Jis sakė, jog šių pareigų imasi turėdamas 30 metų valstybės tarnybos stažą, iš kurių 20 metų – diplomatinėje tarnyboje, pusė jų – daugiašalės diplomatijos srityje.

A.Krivas sakė iki šiol dirbęs prie prioritetų Lietuvos pirmininkavimo Europos Tarybos ministrų komitetui metu, todėl naujosios pareigos būtų „logiška tąsa to, ką darau iki šiol“.

Naujo ambasadoriaus prie Europos Tarybos ieškoma iš šių pareigų nuo spalio 31-osios atšaukus Andrių Namavičių.

Užsienio reikalų ministerija jį atšaukiant teigė, jog sprendimas priimtas šį teisininko išsilavinimą turintį diplomatą rengiantis perkelti dirbti į Lietuvos ambasadą Nyderlanduose, darbui su tarptautinės teisės institucijomis, nes Lietuva dalyvauja teisiniuose procesuose Hagoje įsikūrusiuose teismuose.

Ambasadorius Vyriausybės teikimu skiria prezidentas, pritarus Seimo Užsienio reikalų komitetui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius