Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 10 18

Lietuvos ambasadorius JAV: pirmininkavimas ES – vienas didžiausių iššūkių ir galimybių nuo pat nepriklausomybės atkūrimo

Džordžtauno universiteto kvietimu studentams paskaitą spalio 17 dieną skaitęs Lietuvos ambasadorius JAV Žygimantas Pavilionis pažymėjo, jog kitąmet Lietuvos perimsimas pirmininkavimas ES Tarybai – viena didžiausių šalies galimybių ir tuo pat metu iššūkių nuo pat nepriklausomybės atkūrimo.
Žygimantas Pavilionis
Žygimantas Pavilionis / Užsienio reikalų ministerijos nuotr.

Kaip praneša užsienio reikalų ministerija, ambasadorius pabrėžė, kad pirmininkavimo metu Lietuva sieks prisidėti prie spartesnio ES ir JAV santykių vystymo. 

Seniausio JAV katalikiško universiteto Edmundo Walsho tarptautinių santykių mokyklos studentams ir dėstytojams priminta Lietuvos istorija, pristatytas pasirengimas pirmininkauti Europos Sąjungos Tarybai, išdėstyti pagrindiniai pirmininkavimo prioritetai.

Prieš paskaitą ambasadorius susitiko su Edmundo Walsho tarptautinių santykių mokyklos, garsėjančios stipria Europos studijų programa, dekane Carol Lancaster. Susitikime aptartos ne tik bendradarbiavimo su Lietuvos akademinėmis įstaigomis, bet ir partnerystės organizuojant pirmininkavimo ES Tarybai renginius JAV, galimybės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius