-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 04 27

Lietuvos antstolių rūmai atmeta Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos priekaištus, kad Laimutės Sankūnaitės dukros perdavimui nėra tinkamai pasiruošta

Lietuvos antstolių rūmai atmeta balandžio 26 d. pareikštus Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos priekaištus, esą Drąsiaus Kedžio dukros perdavimui nėra tinkamai pasiruošta dėl antstolės kaltės, kadangi antstolė neatsižvelgia į vaiko teisių apsaugos specialistų rekomendacijas.
Laimutė Stankūnaitė
Laimutė Stankūnaitė / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Lietuvos antstolių rūmų nuomone, palankių sprendimo vykdymo rezultatų įmanoma pasiekti tik visoms institucijoms atsakingai vykdant savo pareigas. Iškylantys bendradarbiavimo klausimai negali būti veiksmingai išspręsti keičiantis kaltinimais viešoje erdvėje. Viešos diskusijos ir subjektyvūs vertinimai tik didina įtampą, kuri dar labiau komplikuoja teismo sprendimo vykdymą.

Nepaisant prieštaringų šio proceso vertinimų, visoms teismo sprendimo vykdyme dalyvaujančioms institucijoms privalu veikti laikantis Civilinio proceso kodekso 764 str. nuostatų. Pagal įstatymą sprendimo vykdymą organizuoja ir vykdymui vadovauja antstolis. Įvertinęs valstybinės vaiko teisių apsaugos institucijos, policijos atstovo ir psichologo rekomendacijas, antstolis priima patvarkymą dėl sprendimo vykdymo tvarkos.

Lietuvos antstolių rūmai atkreipia dėmesį, kad vaiko teisių apsaugos specialistų  uždavinys vykdant teismo sprendimą – paimti vaiką ir perduoti jį išieškotojui. Bet kokios teismo sprendimo vykdymo interpretacijos gali būti suprantamos kaip siekis vilkinti vykdymo procesą.

Lietuvos antstolių rūmai tikisi, kad institucijų bendradarbiavimo metu subrandintas  savitarpio supratimas bus naudingas formuojant tolesnę sudėtingų vaikų perdavimo procesų praktiką.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius