Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 11 14

Lietuvos archyvas paviešino partizano J.Streikaus-Strumbro „paskutinį žodį“

Lietuvos ypatingasis archyvas ketvirtadienį paviešino partizano Juozapo Streikaus-Strumbro ranka rašytą „paskutinį žodį“ sovietiniame teisme.
Juozapas Streikus-Stumbras suimtas
Juozapas Streikus-Stumbras suimtas / LGGRTC nuotr.
Temos: 2 Istorija Partizanas

Kaip rašoma archyvo pranešime, nepasirašytas rankraštis saugomas J.Streikaus, Izidoriaus Streikaus ir Vlado Krasausko baudžiamojoje byloje.

J.Streikus buvo suimtas 1961 metų spalio 6 dieną, o kitų metų birželį nuteistas mirties bausme. Jis buvo sušaudytas 1962 metų rugpjūčio 17 dieną Vilniuje.

Šią savaitę Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centras pranešė, kad Vilniuje esančiose Našlaičių kapinėse buvo atrasti J.Streikaus palaikai.

Viešojoje erdvėje po to pradėjo plisti prieš mirtį pasakyta partizano kalba, svarstytos versijos, kuri kalbos versija yra autentiška.

Su partizano „paskutiniu žodžiu“ galima susipažinti Lietuvos ypatingojo archyvo internetinėje svetainėje arba archyvo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius