Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 05 13

Lietuvos atstovas nugalėjo tarptautiniame drožybos motopjūklais čempionate

Sekmadienį pasibaigusiame tarptautiniame drožybos motopjūklais čempionate pirmą vietą laimėjo Raimundas Uždravis, kurio sukurtas darbas liks Neveronyse. Daugiausia publikos balsų surinko Gintautas Tručinskas. Uždarymo dieną vyko medžio drožėjų greitojo pjovimo varžybų šou ir aukcionas. Jo metu daugiausia susidomėjimo sulaukė trys menininkų darbai, dėl kurių renginio dalyviams teko nemažai pasivaržyti.
Tarptautinis drožybos motopjūklais čempionatas
Tarptautinis drožybos motopjūklais čempionatas / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.
Temos: 2 Neveronys Mediena

Lietuvos atstovo Valerijaus Kunigelio darbas pavadinimu „Grybinis varniukas“ parduotas už 260 eurų. Ir tai brangiausiai parduota šio aukciono skulptūra.

Renginio svečiams netrūko geros nuotaikos – jie ne tik noriai apžiūrinėjo skulptorių kuriamus darbus, bet ir dalyvavo renginio pramogose.

Dvidešimt du skulptoriai iš dešimties pasaulio šalių gegužės 10-13 dienomis varžėsi Tarptautiniame drožybos motopjūklais čempionate Neveronyse. Didžioji dalis jame sukurtų skulptūrų pasiliko Neveronyse, kitos papuoš Akademijos, Rokų ir kitas Kauno rajono seniūnijas.

Nuo ketvirtadienio iki sekmadienio meistrai iš Argentinos, Anglijos, Škotijos, Ukrainos, Lenkijos, Vokietijos, Rusijos, Latvijos, Estijos ir Lietuvos kūrė medžio skulptūras. Menininkus, kurių dauguma yra tarptautinių varžybų laureatai arba prizininkai, į vieną būrį sukvietė „Steel Beavers“ („Plieno bebrai“) klubo vadovas Andrius Vosylius.

„Tikiu, kad tai yra gražus Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio įprasminimas“, – sakė šio renginio globėjas, Kauno rajono meras Valerijus Makūnas.

Čempionatas buvo atidarytas ketvirtadienį, 9 val. Drožimo varžybas kasdien paįvairino vis kitokia programa.

Penktadienį nuo 9 val. iki 15 val. buvo rengiama švietėjiška programa Kauno rajono moksleiviams.

Šeštadienį 12 val. ir 15 val. drožėjai rungtyniavo greitojo pjovimo varžybose. Jų metu sukurtas skulptūras buvo galima įsigyti aukcione.

Didžiausia, uždarymo šventė „Po gandro sparnu“, vyko sekmadienį. Nuo 10 val. prasidėjo prekybininkų-amatininkų mugė, buvo daug aktyvių pramogų visai šeimai, vaikai galėjo padūkti ant batutų. Visą dieną buvo teikiamos maitinimo paslaugos, vyko mokinių pasirodymai, šeimų orientacinės varžybos. Renginio dalyviai ir svečiai mėgavosi nuostabiu oru ir drąsiai dalyvavo visose varžybose ir atrakcijose.

Tarptautinių medžio drožėjų varžybų dalyvių apdovanojimai ir Kauno rajono meno kolektyvų koncertas prasidėjo 15 val. Šventę vainikavo grupės „16 Hz“ ir dainininko Martyno Kavaliausko koncertas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius