Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 12 29

Lietuvos bankas tęsia bylinėjimąsi su „Lietuvos ryto“ žiniasklaidos priemonėmis

„Lietuvos ryto“ žiniasklaidos priemonės neįvykdė teismo įpareigojimo ir nepateikė įrašų ar kitų įrodymų, pagrindžiančių jų skleistas melagingas žinias.
Vytautas Valvonis
Vytautas Valvonis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Pagal teismo patvirtiną sutartį, „Lietuvos ryto“ grupei priklausantis naujienų portalas „lrytas.lt“ pašalino šešis laikraščio „Lietuvos rytas“ straipsnius ir dvi „Lietuvos ryto“ televizijos laidas „Patriotai“, kuriuose buvo skleidžiama tikrovės neatitinkanti informacija apie Lietuvos banko Priežiūros tarnybos direktorių Vytautą Valvonį. Prasidėję teismo procesai su UAB „Lietuvos rytas“ valdomu laikraščiu ir UAB „Lietuvos ryto“ televizija toliau bus tęsiami.

„Lietuvos ryto“ laikraštyje, naujienų portale ir televizijoje šį pavasarį buvo paskleista melaginga šmeižikiško pobūdžio informacija apie tariamus neteisėtus Lietuvos banko tarnautojų veiksmus. Šios žiniasklaidos grupės publikacijose ir laidose kaip realus faktas buvo pateikiami tikrovės neatitinkantys teiginiai apie neva vykusius Lietuvos banko Priežiūros tarnybos vadovo V. Valvonio pokalbius su trečiaisiais asmenimis, galimai dalyvavusiais finansų rinkos dalyvio reketavimo schemoje, teigiama Lietuvos banko pranešime spaudai.

Siekiant sukurti tikrumo įspūdį buvo skelbiamos ir neva vykusių pokalbių vadinamosios „išklotinės“. Tačiau net ir teismo įpareigotos „Lietuvos ryto“ žiniasklaidos priemonės jokių įrašų, patvirtinančių minėtų pokalbių egzistavimą, nepateikė. Atsakovai taip pat nepateikė jokių kitų įrodymų, kurie galėtų patvirtinti skleistų žinių pagrįstumą.

Specialiųjų tyrimų tarnyba ikiteisminio tyrimo metu yra nustačiusi, kad „Lietuvos ryto“ žiniasklaidos priemonėse minėtas prekyba poveikiu įtariamas asmuo jokių realių sąsajų su Lietuvos banko tarnautojais neturėjo, o teiginiai apie jo ryšius yra išgalvoti.

Po melagingų publikacijų Lietuvos bankas, taip pat Lietuvos banko valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas ir Priežiūros tarnybos direktorius V. Valvonis kreipėsi į „Lietuvos ryto“ žiniasklaidos priemones dėl minėtos melagingos informacijos paneigimo. Kai jos to nepadarė, kad tikrovės neatitinkanti informacija būtų paneigta, V. Vasiliauskas ir V. Valvonis kreipėsi į teismą.

Atsižvelgdami į tai, kad galimai nusikalstamos veikos turi visuomeninę reikšmę, Lietuvos bankas ir V. Valvonis kreipėsi į Lietuvos Respublikos generalinę prokuratūrą, kuri pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl asmens šmeižimo neva šis padarė sunkų ar labai sunkų nusikaltimą. Ikiteisminį tyrimą vykdo Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius