-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 04 13

Lietuvos derybų su V.Putinu liudininkai: buvo tokio chuliganiško spaudimo

Paskutinį kartą aukščiausio lygio dvišalis Lietuvos ir Rusijos susitikimas įvyko 2010 metų kovo 26 dieną. Tuomet Vladimiras Putinas, ėjęs Rusijos premjero pareigas, priėmė tuomečio premjero Andriaus Kubiliaus vadovaujamą delegaciją Maskvoje. Apie šio susitikimo detales portalo 15min laidoje „15/15“ kalbėjo A.Kubilius ir ambasadorius Remigijus Motuzas.
Lietuvos ir Rusijos premjerų Andriaus Kubiliaus ir Vladimiro Putino susitikimas
Lietuvos ir Rusijos premjerų Andriaus Kubiliaus ir Vladimiro Putino susitikimas / LRV nuotr.

Replikos apie meluojančius amerikiečius, priekaištai Rusiją „gręžiantiems“ ukrainiečiams, „durnių voliojantiems“ lenkams ir spaudimas per Lietuvą vežti panaudotą raketinį kurą – tai Lietuvos vyriausybinė delegacija išgirdo iš Rusijos vadovo Vladimiro Putino paskutiniame dvišaliame aukščiausio lygio susitikime. 15min pirmą kartą viešai skelbia uždaro pokalbio detales, kurios iki šiol buvo su slaptumo žyme.

Skaitykite plačiau: „Tai, aišku, ne spaudai“: paskutinių Vladimiro Putino derybų su Lietuva užkulisiai.

– Pone A.Kubiliau, skaitau jūsų komentarą 15min: „Pajutau Piterio gatvės vaikino charakterį, kuris man kažkuo priminė vadinamosios Krasnūchos vaikinus: jeigu tik pajunta tavo silpnumą, tai agresyviai pradeda spausti ir turi dėti pastangų laikyti tą spaudimą“. Taip jūs sakėte apie susitikimą su V.Putinu ir to žmogaus padarytą įspūdį.

Ar tada būtumėt pasakęs, kad tas 2010-ųjų V.Putinas ir jo armija galėtų taip žvėriškai pulti Ukrainą, žudyti jos žmones, prievartauti jos žmones?

– Na, iš tikrųjų iš to susitikimo man ir liko tas pagrindinis įspūdis, pirmas toks platesnis epizodas, kur realiai žiūrint po to epizodo paaiškėjo, kad V.Putinas tiesiog, kaip jaunimas mėgsta vadinti, bandė mus trolinti, arba, taip sakant, bandė kažkokią hibridinę ataką, kai jis staiga pareiškia, kad Rusijos valdžia su lenkais, kurie tuo metu valdė ir dabar valdo „Mažeikių naftą“, su „Orlen“ kompanija jau susitarė, kad Lenkija parduos tą kompaniją Rusijoj kažkam – „Lukoil“ ar dar kam nors. Ir klausimas, kurį jis kėlė, buvo – ar Lietuvos Vyriausybė tam pritars.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius