Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 09 25

Lietuvos edukologijos universitetas nieko nelaukia – pradeda turto pardavimą

Jungtuvių su Vytauto Didžiojo universitetu (VDU) siekiantis Lietuvos edukologijos universitetas (LEU) pirmadienį apsisprendė dėl dviejų pastatų pardavimo – Turto bankui ketinama perduoti poilsio namą su lauko tualetu Molėtų rajone ir gamybinį korpusą Utenoje. Tačiau kitus porą pastatų, kuriuos planuota parduoti, LEU nusprendė pasilikti.
Lietuvos Edukologijos Universitetas
Lietuvos Edukologijos Universitetas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Pirmadienį kelias valandas trukusiame LEU Tarybos posėdyje spręsta dėl universitetui priklausančių patalpų perleidimo Turto bankui.

Tačiau pritarta parduoti tik du mažiau vertingus statinius Molėtų rajone ir Utenoje.

Sostinės Švitrigailos gatvėje esantį bendrabutį su garažais bei Palangos Basanavičiaus gatvėje esančius poilsio namus „Vorupė“ LEU taryba nusprendė palikti naudotis universitetui.

Kaip teigiama 15min perduotame LEU Infrastruktūros direkcijos direktoriaus Gintauto Žygaičio komentare, tai nėra skuboti sprendimai – parduoti keletą nekilnojamojo turto objektų su tikslu investuoti buvo nuspręsta dar 2015 metais.

„Po tokio sprendimo priėmimo buvo atliktas nepriklausomas turto vertinimas, kuris pateiktas Finansų ministerijos audito skyriui įvertinti, o vėliau kreiptasi į Turto banką. Turto bankas kai kurių nekilnojamojo turto objektų pardavimui pritarė“, – sakė jis.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Lietuvos Edukologijos Universitetas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Lietuvos Edukologijos Universitetas

Pavasarį aršiai diskutuojant dėl aukštųjų mokyklų reformos buvo kalbama, kad LEU kitų universitetų tapo geidžiamas visų pirmiausia dėl brangių, gerose sostinės vietose esančių pastatų.

Reaguodamas į tokias kalbas premjeras Saulius Skvernelis pareiškė, kad LEU turtas bus parduotas, o gautos lėšos turėtų būti skirtos studentų bendrabučių renovacijai.

„Kalbant apie pastatus, Vyriausybės sprendimas bus toks, kad šitas pastatas galėtų būti, jeigu jisai bus realizuotas, panaudotas labai aiškiai vieninteliam tikslui – studentų bendrabučių renovavimui“, – Žinių radijui sakė premjeras.

Kalbant apie LEU, mes matome galbūt povandenines sroves.

Anot jo, iki šiol bandymus prisijungti LEU lėmė siekis gauti jo pastatus.

„Kalbant apie LEU, mes matome galbūt povandenines sroves, kad labai dažnai bandymas ar vienos aukštosios mokyklos, ar kitos prisijungti ar patraukti į savo pusę tą universitetą – labai dažnai minimi ir pastatai. Mūsų pozicija šiuo atveju labai paprasta, tą mes privalėjome pasakyti, kad pastatas neturi būti tikslu prisitraukti LEU į Kauną arba į Vilnių“, – aiškino S.Skvernelis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius