Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 03 12 /18:03

Lietuvos ekonominėje zonoje – Rusijos karinių laivų veiksmai

Rusijos ekonominėje zonoje Baltijos jūroje vykstant laivų pratyboms, šios šalies kariniai laivai šeštadienį neteisėtai trukdė laivybą Lietuvos išskirtinėje ekonominėje zonoje.
Laivas
Laivas / L. Bratiko nuotr.
Temos: 2 Karo laivas Rusija

Rusijos karinis laivas nurodė keisti kursą Lietuvos zonoje esantiems laivams – apie 20 jūrmylių (37 km) nuo Klaipėdos esančiam Rusijos keltui „Ambal“ ir 31 jūrmylę (57 km) nutolusiam Nyderlandų laivui „Jade“. Tai jau antras toks atvejis šią savaitę. Pernai Karinės jūrų pajėgos fiksavo 5 tokius atvejus.

Lietuvos kariuomenės Karinių jūrų pajėgų valdymo centras pranešė, kad į jūrą buvo išsiųstas laivas „Dzūkas” ir sraigtasparnis – jie patruliuoja ir fiksuoja galimus laivybos trikdymo atvejus.

Lietuvos zonoje leidžiama plaukti užsienio šalių laivams, taip pat ir kariniams, tačiau jie privalo nevaržyti išimtinės pakrantės valstybės teisių išskirtinėje ekonominėje zonoje. Tokia Rusijos veikla neatitinka tarptautinės jūrų teisės konvencijos nuostatų ir geros kaimynystės principų, teigia Karinių jūrų pajėgų valdymo centras.

Apie kovo 9-12 dienomis vyksiančias laivų pratybas ir pavojingus laivybai rajonus buvo iš anksto pranešta Baltijos jūros navigacinių įspėjimų internetinėje svetainėje. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius