Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 08 24

Lietuvos gyventojus prie euro pratins Eurobusas

Sekmadienį sostinės Rotušės aikštėje kelionę po Lietuvą pradeda Eurobusas. Iki lapkričio pradžios jis aplankys visas 60 Lietuvos savivaldybių. Turo metu gyventojai bus informuojami svarbiausiais euro įvedimo klausimais.
Rimantas Šadžius
Rimantas Šadžius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 1 Euro įvedimas

Eurobusas – tai euro simbolika papuoštas mikroautobusas, kuriuo keliausianti komanda per du su puse mėnesio atvyks į  kiekvieną Lietuvos savivaldybę ir surengs po 3 renginius skirtingose savivaldybei priklausančiose vietovėse.

Siekiant kuo geriau informuoti visuomenę apie eurą numatyta 180 Eurobuso apsilankymo taškų. Euroturo metu gyventojai galės susipažinti su praktiniais euro įvedimo aspektais, dalyvauti su euru susijusiose viktorinose bei žaidimuose, o verslo atstovai – prisijungti prie Geros verslo praktikos, įvedant eurą, memorandumo.

Sekmadienį 14.30 val. Rotušės aikštėje vyksiančiose simbolinėse Eurobuso išlydėtuvėse dalyvausiantis finansų ministras Rimantas Šadžius pristatys Eurobuso maršrutą, atsakys į žurnalistų ir į renginį ateisiančių gyventojų klausimus.

Euroturo metu gyventojai galės susipažinti su praktiniais euro įvedimo aspektais, dalyvauti su euru susijusiose viktorinose bei žaidimuose, o verslo atstovai – prisijungti prie Geros verslo praktikos, įvedant eurą, memorandumo.

Iškart po išlydėtuvių Eurobusas keliaus į Lietuvos pajūrį. Rugpjūčio 25 – rugsėjo 2 d. planuojama surengti 21 renginį Klaipėdos apskrities miestuose ir gyvenvietėse. Iki rugsėjo pabaigos planuojama aplankyti Telšių, Šiaulių ir Panevėžio apskritis, vėliau Eurobusas vyks į kitas Lietuvos apskritis, o lapkričio pradžioje savo kelionę baigs Kaune. 

Rugsėjo pradžioje Euroturo programą papildys seminarai gyventojams ir verslo atstovams. Iki gruodžio pabaigos 60-yje Lietuvos savivaldybių numatyta surengti mažiausiai 70 seminarų, kurių metu į gyventojams ir verslininkams rūpimus klausimus atsakys Finansų ministerijos, Lietuvos banko, Ūkio ministerijos ir kitų institucijų atstovai.

Pirmasis šviečiamojo pobūdžio seminarų apie euro įvedimą ciklas vyko balandžio-birželio mėnesiais. Jo metu daugiau nei 40-yje Lietuvos miestų ir miestelių surengtuose seminaruose apsilankė daugiau nei 2200 dalyvių. Seminaruose pranešimus skaitė ir į gyventojams aktualius klausimus atsakė Finansų ir Ūkio ministerijų, Lietuvos banko, „Verslios Lietuvos“ ir Valstybinės vartotojų teisių apsaugos tarnybos specialistai.

Visuomenės nuomonės tyrimai rodo, kad Lietuvos gyventojų palankumas euro įvedimo atžvilgiu per pastaruosius metus ženkliai išaugo. Liepos pabaigoje paskelbtos „Eurobarometro“ apklausos duomenimis, šių metų pavasarį, palyginti su 2013 m. rudeniu, pasisakančiųjų už Europos ekonominę ir monetarinę sąjungą su bendra valiuta euru padaugėjo 10 procentinių punktų – nuo 40 iki 50 procentų. Pasisakančiųjų prieš eurą dalis per šį laiką sumažėjo 8 proc. punktais iki 41 procento.

Lietuvos gyventojams aktuali informacija apie eurą teikiama svetainėje www.euras.lt, taip pat nemokama telefono linija 8 800 34 528.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius