Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos ir Bulgarijos ministrai žada glaudžiau dirbti gynybos ir saugumo srityje

Siekiant efektyvesnio NATO gynybos ir atgrasymo sprendimų įgyvendinimo regione, Lietuvos ir Bulgarijos užsienio reikalų ministrai sutaria, kad reikia glaudesnio šalių bendradarbiavimo bei didesnio finansavimo gynybai.
Gabrielius Landsbergis
Gabrielius Landsbergis / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

„Turime kritiškai įvertinti kylančias grėsmes, įvertinti turimas politines ir karines priemones sulaikyti potencialų agresorių bei imtis bendrų veiksmų, siekiant maksimalaus atgrasymo“, – pranešime sakė Gabrielius Landsbergis po susitikimo su Bulgarijos ministre Maryia Gabriel (Marija Gabriel).

 Miuncheno saugumo konferencijoje susitikę ministrai aptarė regioninio saugumo ir gynybos, pagalbos Ukrainai, Europos Sąjungos (ES) plėtros klausimus.

G. Landsbergis pažymėjo, kad Bulgarija yra artima Lietuvai ES ir NATO partnerė Aljanso rytiniame flange ir Juodosios jūros regione, su kuria plėtojami dvišaliai santykiai ir ekonominiai ryšiai. 

Jis pabrėžė poreikį toliau teikti paramą Ukrainai ir tvirtai remti Euroatlantinius Ukrainos tikslus.

Ministrai taip pat aptarė sankcijų Rusijai įgyvendinimą, energetinės nepriklausomybės stiprinimą, kovą su propaganda ir dezinformacija bei saugumo padėtį Juodosios jūros regione.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius