-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 04 10

Lietuvos ir Estijos ginklų kontrolės inspektoriai lankosi Ukrainoje

Lietuvos kariuomenės ginkluotės kontrolės inspektorius Estijos vadovaujamos inspekcinės grupės sudėtyje balandžio 9–11 d. dalyvauja pasirinkto rajono inspekcijoje Ukrainoje, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Ukrainos karys
Ukrainos karys / „Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr.

Tarptautinės ginkluotės kontrolės grupės pasirinkto rajono – Ukrainos karinių dalinių, poligonų ir teritorijų – inspekcija atliekama vadovaujantis 2011 m. Vienos dokumento nuostatomis.

Estijos vadovaujama ginkluotės kontrolės inspektorių grupė inspekcijos metu turės galimybę gauti informaciją apie pasirinktame rajone dislokuotuose Ukrainos kariniuose daliniuose tarnaujančio personalo skaičių, turimų pagrindinių ginkluotės ir technikos sistemų tipus, jų skaičių.

Lankydamiesi kariniuose poligonuose ir mokymo laukuose, Estijos ir Lietuvos inspektoriai taip pat galės susipažinti su karinių vienetų vykdoma veikla ir apžiūrėti pagrindinių ginkluotės ir technikos sistemų pavyzdžius.

Įvertinę pasirinkto rajono inspekcijos eigą ir jos metu gautą informaciją, Estijos ir Lietuvos atstovai parengs Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) šalims ataskaitą, kurioje pateiks vertinimą, kaip Ukraina vykdo 2011 m. Vienos dokumento reikalavimus.

Šiemet tai jau penktasis Lietuvos kariuomenės ginkluotės kontrolės inspektorių vizitas ESBO priklausančiose šalyse – du kartus lankytasi Rusijos Federacijoje, po vieną – Sakartvele ir Baltarusijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius