-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 13

Lietuvos ir Estijos kariuomenių vadai aptarė bendrus gynybos projektus

Lietuvos kariuomenės vadas generolas leitenantas Valdemaras Rupšys susitiko su oficialaus vizito į Lietuvą atvykusiu Estijos kariuomenės vadu generolu leitenantu Martinu Heremu, rašoma kariuomenės pranešime spaudai.
Kariuomenių vadai
Kariuomenių vadai / Lietuvos kariuomenės nuotr.

Šio susitikimo tikslas – aptarti aktualius dvišalio karinio bendradarbiavimo klausimus, apsikeisti įžvalgomis apie dabartinę saugumo situaciją ir ilgalaikio atgrasymo stiprinimą regione, Lietuvos ir Estijos karių dalyvavimą pratybose, dvišalių bei daugiašalių projektų įgyvendinimą.

„Su Estijos kariuomenės vadu aptarėme ne tik savo pajėgumų stiprinimą, bet ir NATO gynybos ir atgrasymo koncepciją mūsų regione. Daug dėmesio skirta paramos Ukrainai klausimui, ieškant geriausių sprendimų tiek ginkluotės bei amunicijos tiekimui, tiek karių rengimui. Galiu pasakyti, kad Estija pagal savo dydį ir turimus karinius pajėgumus, pavyzdingai remia Ukrainos ginkluotąsias pajėgas“, – sako gen. ltn. Valdemaras Rupšys.

Vienas susitikimo klausimų buvo trijų Baltijos valstybių bendradarbiavimas įsigyjant daugiafunkcinę raketų paleidimo sistemą (M142 HIMARS).

Praėjusiais metais Lietuvos, Latvijos ir Estijos kariuomenių vadai sutarė kartu plėtoti priešraketinės gynybos pajėgumą Baltijos šalyse. Pernai rudenį įsteigta trišalė Baltijos valstybių darbo grupė šiuo metu atlieka tokios daugiafunkcinės raketų paleidimo sistemos techninių, operacinių ir teisinių reikalavimų vertinimą, galimą priešraketinės gynybos sistemos architektūros regione analizę bei veda pirmines diskusijas su JAV dėl galimo ginkluotės pirkimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius