-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 06 17

Lietuvos ir Juodkalnijos užsienio reikalų ministrai pasirašė memorandumą dėl bendradarbiavimo Europos Sąjungos integracijos srityje

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius ir Juodkalnijos Ministro Pirmininko pavaduotojas ir užsienio reikalų bei europinės integracijos ministras Igoris Lukšićius birželio 17 dieną Vilniuje pasirašė Lietuvos ir Juodkalnijos Vyriausybių tarpusavio supratimo memorandumą dėl bendradarbiavimo europinės integracijos srityje.
Linas Linkevičius
Linas Linkevičius / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Lietuva nuosekliai remia Europos Sąjungos plėtros politiką ir visapusiškai palaiko Juodkalniją derybose dėl narystės ES bei siekia pasidalyti savo sukaupta derybų bei narystės bendrijoje patirtimi“, – teigė L. Linkevičius susitikime su oficialaus vizito į Vilnių atvykusiu Juodkalnijos diplomatijos vadovu.

Ministras informavo apie Lietuvos institucijų pasirengimą ir suinteresuotumą dalyvauti įgyvendinant ES finansuojamus paramos projektus Juodkalnijoje. L. Linkevičius taip pat pabrėžė Juodkalnijos progresą derybose dėl narystės ES ir teigė, jog Lietuva yra pasirengusi pirmininkavimo ES Tarybai laikotarpiu siekti tvarios pažangos šioje srityje.

„Juodkalnijos pažanga derybose dėl narystės ES suteikia patikimumo visam ES plėtros procesui. Tikimės, kad šaliai pavyks dar šį pusmetį pateikti su teismais ir teisingumu susijusių derybinių skyrių atidarymui nustatytus veiksmų planus. Tai atvertų kelią Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai metu pradėti derybas dėl šių esminių skyrių, nuo kurių priklausys visa tolesnė Juodkalnijos derybų dėl narystės ES eiga“, – pažymėjo ministras.

Kalbant apie NATO klausimus, L. Linkevičius pabrėžė Lietuvos paramą Juodkalnijos siekiui tapti Aljanso nare bei būtinybę supažindinti visuomenę su narystės šioje organizacijoje teikiamais privalumais. Atskirai buvo išsakytas raginimas Juodkalnijos valdžiai tęsti pastangas šalyje įtvirtinti įstatymo viršenybės principą ir įgyvendinti su tuo susijusias reformas. Būtent nuo šių sąlygų laikymosi tiesiogiai priklausys Juodkalnijos pažanga europinės integracijos kelyje.

Vizito metu taip pat surengti I. Lukšićiaus susitikimai su Seimo Pirmininko pirmuoju pavaduotoju Vytautu Gapšiu, Seimo Europos reikalų komiteto pirmininku Gediminu Kirkilu ir Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininku Benediktu Juodka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius