-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 11 21

Lietuvos ir Kirgizijos ministrai sutarė dėl lietuviškų viršukalnių pavadinimų Tian Šanyje

Lietuvos ir Kirgizijos užsienio reikalų ministrai sutarė pagreitinti procedūras dėl lietuviškų viršukalnių pavadinimų Tian Šanio kalnuose įteisinimo. Kaip pranešė Lietuvos užsienio reikalų ministerija, Linas Linkevičius su Vilniuje viešinčiu Kirgizijos ministru Čingizu Aidarbekovu šią galimybę aptarė trečiadienį.
Čingizas Aidarbekovas ir Linas Linkevičius
Čingizas Aidarbekovas ir Linas Linkevičius / Užsienio reikalų ministerijos nuotr.

Lietuvos alpinistai nuo 1959–2018 metais įkopė į šešias bevardes viršukalnes, kurios pavadintos Lietuvai ir Kirgizijai svarbiais vardais.

„Viršukalnių pavadinimų įteisinimas yra svarbus ne tik simboline prasme. Tai paskatintų alpinistus ir apskritai turistus dar aktyviau keliauti į Kirgiziją“, – sakė ministras L.Linkevičius.

Jis išreiškė paramą Kirgizijos siekiams stiprinti santykius su Europos Sąjunga derantis dėl naujo bendradarbiavimo susitarimo.

Ministrai taip pat pasirašė dvišalius susitarimus dėl ekonominio bendradarbiavimo ir dėl vizų atsisakymo turintiems diplomatinius pasus, aptarė galimybes plėtoti bendradarbiavimą transporto ir logistikos, informacinių technologijų, švietimo, žemės ūkio, lengvosios pramonės ir kitose srityse.

Pagal dvišalės prekybos apimtis Kirgizija užima 61 vietą tarp Lietuvos prekybos partnerių. Lietuvos ir Kirgizijos prekybos apimtys 2017 metais sudarė 51,8 mln. eurų.

Tian Šanio kalnuose yra profesionalaus lietuvių alpinizmo pradininko Gedimino Akstino, kino režisieriaus Algimanto Vidugirio, lietuvių literatūros pradininko Martyno Mažvydo, taip pat Žalgirio, Nemuno, Lietuvos tūkstantmečio ir kitos viršukalnės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius