Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 11 17

Lietuvos ir Lenkijos kariuomenių brigados koordinuoja operacinius veiksmus

Pietinėje Lietuvos dalyje lapkričio 16 dieną susitikę Lietuvos ir Lenkijos kariuomenių brigadų vadai aptarė operacinius veiksmus tarptautinėse pratybose „Geležinis Vilkas“ ir „Anakonda“.
Lenkijos ir Lietuvos karys
Lenkijos ir Lietuvos karys / Gr. Vaigos Zalatoriūtės nuotr.

Susitikime dalyvavo Lietuvos kariuomenės mechanizuotosios pėstininkų brigados „Geležinio Vilkas“ vadas pulkininkas Mindaugas Steponavičius ir Lenkijos kariuomenės 12-osios mechanizuotosios pėstininkų brigados vadas brigados generolas Peteris Trytekas, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

„Susitikimo taške suderinome savo bendrus veiksmus. Tai labai svarbu, nes demonstruojame, jog galime sąveikauti ir dirbti bendrai kartu“, – pranešime sakė M.Steponavičius.

Lapkričio mėnesio pabaigoje Lenkijos sostinėje Varšuvoje vyks vienas iš paskutinių tarptautinių pratybų „Anakonda“ etapų – pratybos naudojant taktinį simuliatorių.Bus vertinamas Tarptautinės Šiaurės Rytų divizijos, kurios vadavietė įsikūrusi Elbinge, Lenkijoje, pasirengimas vadovauti operacijoms regione. Šiose pratybose planuoja dalyvauti ir Lietuvos kariuomenės Mechanizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ štabas.

Tarptautinės pratybos „Anakonda“ vyksta Lenkijoje ir Baltijos regione lapkričio 7 – gruodžio 6 dienomis ir yra orientuotos į įvairaus pobūdžio operacijas.

Pratybos „Geležinis Vilkas“ yra tarptautinės pratybos, skirtos įvertinti kiekvienos NATO Priešakinių pajėgų kovinės grupės rotacijos ir vieno iš Mechanizuotajai pėstininkų brigadai „Geležinis Vilkas“ pavaldžių Lietuvos batalionų pasirengimą planuoti ir vykdyti karines operacijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius