Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 03 01

Lietuvos ir Lenkijos pasienyje pirmąsyk kartu dirbo bendri patruliai

Ketvirtadienį Lietuvos ir Lenkijos pasienyje pirmą kartą patruliavo bendri abiejų šalių sienos apsaugos tarnybų patruliai.
Bendras patruliavimas
Bendras patruliavimas / VSAT nuotr.

Kaip rašoma Valstybės sienos apsaugos tarnybos pranešime, prieš pradedant bendrą patruliavimą VSAT Lazdijų rinktinės Kalvarijos užkardos vadas Rimas Jarmala instruktavo du Kalvarijos užkardos pareigūnus bei vieną Lenkijos Podlasko rinktinės Rutka Tartakas pasienietį. Jiems R. Jarmala nurodė užduotis ir apibūdino veiksmus, kurie turėjo būti vykdomi patruliavimo Lietuvos pusėje metu. Patruliuojama buvo Lietuvos VSAT tarnybiniu visureigiu.

Tuo pat metu Lenkijos Podlasko rinktinės Rutka Tartakas užkardos vadas Tomašas Blumskis (Tomasz Blumski) instruktavo du savo pareigūnus ir vieną Kalvarijos užkardos pasienietį, kurie irgi vykdė bendrą patruliavimą Lenkijos teritorijoje šios šalies pasieniečių tarnybiniu transportu.

17 val. bendras patruliavimas, kuris truko nuo pat ryto, buvo baigtas. Šįkart ypatingų įvykių nei Lenkijos, nei Lietuvos pusėje nebuvo užfiksuota.

Pernai gruodį Lietuvos ir Lenkijos pasieniečių bei policijos vadovai pasirašė keturšalį susitarimą dėl bendro patruliavimo. Jame numatyta bendradarbiauti kovojant su organizuotu nusikalstamumu bei kitais nusikaltimais ir vykdyti bendrą patruliavimą Lietuvos ir Lenkijos pasienio teritorijoje.

Bendro abiejų valstybių sienos apsaugos tarnybos pareigūnų patruliavimo metu turėtų būti teikiama neatidėliotina pagalba asmenims, nukentėjusiems nuo nusikalstamų veikų, stichinių nelaimių, vykdoma nelegalios migracijos prevencija ir saugaus eismo priežiūra.

Dviejų šalių teisėsaugininkų sudarytam bendram patruliui vadovauja tos šalies sienos apsaugos tarnybos pareigūnas, kurios teritorijoje vykdomas patruliavimas.

2011 m. prie 103,7 km ilgio Lietuvos ir Lenkijos sienos, kuri yra Europos Sąjungos vidaus siena, Lietuvos VSAT pareigūnai sulaikė 72 dėl įvairių nusikaltimų ir pažeidimų ieškotus asmenis, 49 asmenis su suklastotais dokumentais, 61, įtariama, vogtą automobilį, 135 nelegalius migrantus bei daugiau kaip 107 tūkst. kontrabandinių cigarečių pakelių.

Šiuo metu šiame ruože Lietuvos pasieniečiai pasirinktinai patikrina apie 1 proc. visų per sieną į abi puses vykstančių automobilių ir asmenų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius