Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 02

Lietuvos ir Lenkijos prezidentai: Rusijos veiksmai kelia pavojų regiono saugumui, turi būti nedelsiant surengtos NATO konsultacijos

Prezidentė Dalia Grybauskaitė telefonu kalbėjo su Lenkijos prezidentu Bronislawu Komorowskiu, su kuriuo aptarė situaciją Kryme ir šiame pusiasalyje augančią įtampą.
D.Grybauskaitė
D.Grybauskaitė / Roberto Dačkaus/president.lt nuotr

Kaip pranešė prezidentūra, Lietuvos ir Lenkijos vadovai taip pat išreiškė susirūpinimą dėl Rusijos dalinių kovinės parengties NATO pasienyje.

Prezidentai sutarė, kad Rusijos veiksmai Aljanso pasienyje kelia pavojų viso regiono saugumui. Todėl abiejų valstybių prezidentai pasisako, jog būtų nedelsiant surengtos NATO konsultacijos pagal Šiaurės Atlanto sutarties 4 -ąjį straipsnį.

Šis straipsnis numato, kad  šalys tarpusavyje konsultuosis, jeigu bet kurios iš jų nuomone, kiltų grėsmė bet kurios šalies teritoriniam vientisumui, politinei nepriklausomybei ar saugumui.

Šis straipsnis numato, kad  šalys tarpusavyje konsultuosis, jeigu bet kurios iš jų nuomone, kiltų grėsmė bet kurios šalies teritoriniam vientisumui, politinei nepriklausomybei ar saugumui.

Prezidentė taip pat pabrėžė, kad Ukrainos teritorinis vientisumas yra esminė sąlyga tarptautiniam saugumui. Pasak Lietuvos vadovės, visos pusės privalo gerbti tarptautines sutartis ir sprendimo iš susiklosčiusios padėties turi ieškoti tik taikaus dialogo būdu.

Sekmadienį dėl padėties Kryme NATO Generalinis sekretorius šaukia visų 28 aljanso narių ambasadorių pasitarimą. Rytoj Briuselyje įvyks Europos Sąjungos užsienio reikalų ministrų susitikimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius