Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 04 09

Lietuvos ir Prancūzijos prezidentai aptarė ES reformas, saugumą

Lietuvos ir Prancūzijos prezidentai Dalia Grybauskaitė bei Emmanuelis Macronas pirmadienį Paryžiuje aptarė jo pasiūlymus pertvarkyti Europos Sąjungą ir saugumo klausimus.
Prezidentė susitiko su Prancūzijos vadovu Emmanueliu Macronu ir dalyvavo trijų Baltijos valstybių ir Prancūzijos Prezidentų darbo pietuose
Prezidentė susitiko su Prancūzijos vadovu Emmanueliu Macronu ir dalyvavo trijų Baltijos valstybių ir Prancūzijos Prezidentų darbo pietuose / LR prezidento kanceliarijos/R.Dačkaus nuotr.

„Lietuva palaiko Prancūzijos iniciatyvas kurti stiprią, inovatyvią, globalioje rinkoje konkurencingą Europą, didinti euro zonos atsparumą finansiniams iššūkiams, nes tai reiškia ir ekonominę naudą mūsų žmonėms“, – rašoma prezidentės spaudos tarnybos išplatintame pranešime.

Lietuvos valdžia iš principo remia gilesnę Europos Sąjungos (ES) integraciją, laikydama tai dar vienu saugumo garantu, bet kartu su kitomis Šiaurės Europos šalimis nepritaria E.Macrono planams kurti bendrą euro zonos biudžetą ar Finansų ministeriją.

Lietuviams ir kitiems Rytų europiečiams kelia nerimą prancūzų iniciatyvos judėti link vienodesnių atlyginimų ir mokesčių, nes tai gali pakenkti šalies konkurencingumui.

Per susitikimą D.Grybauskaitė taip pat akcentavo Lietuvos prioritetus derantis dėl naujo daugiamečio ES biudžeto.

Be to, prezidentai daug dėmesio skyrė gynybos bendradarbiavimui ir pasirengimui artėjančiam NATO viršūnių susitikimui.

Šiuo metu Lietuvoje dislokuotame daugiašaliame NATO batalione tarnauja ir Prancūzijos kariai, tačiau Baltijos šalys nori užsitikrinti pastovesnį prancūzų buvimą regione.

„Prancūzijos – vienos didžiausių NATO karinių galių – pozicija reikšminga ir siekiant papildomų Aljanso gynybos priemonių mūsų regione“, – rašoma Prezidentūros pranešime.

Anot jos, per susitikimą didelis dėmesys skirtas bendram atsakui į hibridines grėsmes, kovai su tarptautiniu terorizmu, aptarti ir dvišaliai santykiai, augantys ekonominiai ryšiai. E.Macronas šiemet turėtų atvykti į Lietuvą.

Trijų Baltijos šalių ir Prancūzijos prezidentai vėliau pirmadienį Orsė muziejuje Paryžiuje atidarys tarptautinę parodą „Baltijos šalių simbolizmo dailė“. Joje bus Mikalojaus Konstantino Čiurlionio, Petras Kalpoko, Antano Žmuidzinavičiaus, kitų kūriniai.

VIDEO: Paryžiuje E.Macronas su Baltijos šalių prezidentais paminėjo valstybingumo šimtmetį

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius