Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 08

Lietuvos ir Vokietijos gynybos ministrai aptarė bataliono kovinės grupės dislokavimą Lietuvoje

Ketvirtadienį krašto apsaugos ministras Juozas Olekas susitikęs su į Lietuvą atvykusia Vokietijos gynybos ministre Ursula von der Leyen aptarė tolimesnius praktinio karinio bendradarbiavimo planus atvykstant į Lietuvą Vokietijos vadovaujamai tarptautinei bataliono kovinei grupei bei naudojant iš Vokietijos įsigytą karinę ginkluotę.
Vokietijos gynybos ministrės Ursulos von der Leyen sutikimas oro uoste
Vokietijos gynybos ministrės Ursulos von der Leyen sutikimas oro uoste / Alfredo Pliadžio nuotr.

„Mes labai vertiname sparčiai augančią strateginę partnerystę su Vokietija. Dėkoju Vokietijos vyriausybei už prisiimtą įsipareigojimą tapti vadovaujančia šalimi Lietuvoje 2017 m. pradžioje atvykstančio NATO bataliono kovinei grupei. Šis Vokietijos sprendimas dar kartą patvirtina, kad Aljansas yra vieningas, aktyviai reaguojantis į naujus saugumo iššūkius ir tai darantis kolektyviai. Lietuvos dvišalę partnerystę su Vokietija dar labiau sustiprins labai svarbūs ir reikšmingi ginkluotės įsigijimai iš Vokietijos “, – susitikimo metu kalbėjo ministras J.Olekas

Liepos 8 dieną NATO valstybių vadovų susitikime Varšuvoje Vokietija paskelbė apie savo sprendimą tapti vadovaujančia šalimi formuojant Lietuvai skirtą bataliono kovinę grupę.

Rugpjūčio 22 d. Krašto apsaugos ministerijoje pasirašyta sutartis dėl pėstininkų kovos mašinų (PKM) pirkimo Lietuvos kariuomenei, pagal kurią bus įsigytos 88 pėstininkų kovos mašinos, pagamintos pagal Lietuvos kariuomenės iškeltus reikalavimus. Bendros Vokietijos – Nyderlandų įmonės ARTEC gaminamos kovos mašinos bus su ant jų sumontuotais Izraelio gamybos bokšteliais, ginkluotais greitašaudėmis 30 mm. patrankomis ir prieštankinėmis raketomis „Spike LR“. Planuojama, kad pirmosios PKM į Lietuvą atkeliaus 2017 m. pabaigoje, o paskutinės – 2021 metais.

Lietuvos ir Vokietijos gynybos ministerijos 2015 m. pasirašė sutartį dėl savaeigių haubicų „PzH2000“ įsigijimo iš Vokietijos kariuomenės. Pagal sutartį Lietuvos kariuomenei bus perduota 21-a 155 mm kalibro savaeigė haubica „PzH2000“. Pirmosios haubicos Lietuvos kariuomenę pasiekė šių metų pavasarį, likusios sistemos bus pristatytos iki 2019 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius