-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos ir Vokietijos kariai treniruojasi tarptautinėse pratybose „Didysis erelis 24”

Generolo Silvestro Žukausko poligone, Pabradėje, vyksta tarptautinės karinės pratybos „Didysis erelis-24“ („Grand Eagle-24“), kuriose dalyvauja brigados „Žemaitija“ ir Vokietijos Padidinto budrumo brigados kariai.
Lietuvos kariuomenės nuotr. Pratybų akimirkos
Lietuvos kariuomenės nuotr. Pratybų akimirkos

Kaip pranešė Lietuvos kariuomenė, pratybų metu treniruojamasi greitai perdislokuoti pajėgas, sinchronizuotai veikti su sąjungininkais Lietuvos teritorijoje, vertinamos vietovės sąlygos.

Vokietijos kariuomenės kariai ir technika atvyko iš Lenkijos, kur dalyvavo pirmojoje pratybų dalyje, treniravosi ir vertino karinio mobilumo poreikius bei iššūkius kertant valstybių sienas.

Kaip skelbiama, šie bendri mokymai yra sudedamoji NATO pratybų „Steadfast Defender-24“ dalis, kuriose iš viso dalyvauja 90 tūkstančių karių iš visų NATO šalių. Aktyviausia šių pratybų dalis Lietuvoje vyks gegužės mėnesį.

Vokietijos Padidinto budrumo brigados 91 – ojo pėstininkų bataliono 200 karinės technikos vienetų ir apie 700 karių į pratybas atvyko kovo 7-8 dienomis.

Lietuvai priskirta Vokietijos Padidinto budrumo brigada budėjimą vykdo nuo 2022 metų, o nuo pernai gruodžio mėnesio vadovavimą Padidinto budrumo brigadoje perėmė Vokietijos kariuomenės 21-oji brigada. Apie 4 tūkst. karių turinti brigada yra vienas iš Vokietijos kariuomenės greitojo reagavimo pajėgų vienetų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius