Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Lietuvos jaunimo iniciatyva laimėjo 2024 m. Karolio Didžiojo premiją

Lietuvos kovos su smurtu prieš moteris kampanija, Prancūzijos jaunimo įgalinimo platforma ir Vokietijos interneto žurnalas apie Europą tapo Europos Karolio Didžiojo premijos laimėtojais.
Saulės šviesa
Saulės šviesa / 123RF.com nuotr.

Europos Parlamentas ir Tarptautinės Karolio Didžiojo premijos fondas Achene kasmet skiria Europos Karolio Didžiojo jaunimo premiją jaunų žmonių projektams, skatinantiems ES vertybes.

Pirmos vietos laimėtoja: apie 30 proc. moterų Europoje susiduria su smurtu

Antradienį Achene buvo paskelbti trys geriausi Europos jaunimo projektai, kurie apdovanoti piniginėmis premijomis. Pirmąją vietą ir 7,5 tūkst. eurų laimėjo Lietuvos jaunimo „Seserysčių keliai“ (angl. „Sisterhood Pathways“) kampanija, kuria siekiama atkreipti dėmesį ir užkirsti kelią smurtui prieš moteris Baltijos jūros regione. Pasitelkiant sieninę tapybą, seminarus ir socialinės žiniasklaidos kampanijas siekiama suburti bendruomenę bei informuoti, kaip kovoti su smurtu prieš moteris ir padėti šio nusikaltimo aukoms.

15min susisiekus su „AY Institute“ dirbančia projekto vykdytoja Akvile Latožaite, ši tikino labai besidžiaugianti tokiu pripažinimu ir pabrėžė, kad tai suteiks naudos tiek viešinant svarbią problemą, tiek labiau motyvuojant žmones, kurie inicijavo ir vykdo projektą.

„Statistika rodo, kad apie 30 proc. moterų Europoje susiduria su smurtu. Tad skaičiai baisoki. Tai, kad gavome įvertinimą siekdami rasti būdų spręsti šią problemą – pats geriausias atsakas, kurio galėtų laukti mūsų iniciatyva. Toks laimėjimas tikrai padeda iškelti tokias ir panašias iniciatyvas į viešumą ir pritraukti daugiau žmonių“, – tvirtino A.Latožaitė.

Jos teigimu, projektas „Seserysčių keliai“ dar tęsis iki rugsėjo mėnesio. Jam pasibaigus, rugsėjį, bus surengta baigiamoji konferencija, kurioje bus pristatyti projekto atlikti darbai bei rezultatai. Joje, planuojama, susirinks iniciatyvos partneriai iš Latvijos ir Lenkijos, taip pat įvairūs ekspertais, kovojantys su smurtu prieš moteris.

Antrąją vietą (5 000 eurų) laimėjo Prancūzijos jaunimo įgalinimo platforma „Galvokite, veikite ir telkitės kartu, kad neužmirštumėte jaunimo“. Ja siekta mobilizuoti pažeidžiamą Europos jaunimą. Per praėjusius dvejus metus daugiau nei 100 jaunuolių iš 10 ES valstybių, kurie patyrė skurdą ir atskirtį, reguliariai susitiko kartu pasidalinti savo patirtimi ir kasdieniniais sunkumais.

Trečiąją vietą (2 500 eurų) laimėjo Vokietijos interneto žurnalas apie Europą, kuriame pateikiama informacija apie Europą naudojant informacinius grafikus, žemėlapius ir paprastus skaičius. Vietoje ilgų tekstų žurnale pasitelkiama vaizdinė medžiaga ir skaičiais bei paprastomis diagramomis pristatoma informacija apie Europos politiką, kultūrą, aplinkos apsaugą ir visuomenę.

Europos Karolio Didžiojo jaunimo premija skirta 16–30 metų jaunimui, dirbančiam su ES projektais. Nuo 2008 m. dėl prizo varžėsi beveik 6 tūkst. projektų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius