-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2018 04 20

Lietuvos kariai Afganistane teiks ryšių ir informacinių sistemų paramą

Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino štabo batalione Vilniuje penktadienį į NATO operaciją „Tvirta parama“ išlydėta dešimt karių.
Kanados kariai Afganistane
Kariai Afganistane / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Gedimino štabo bataliono kariai keturis mėnesius tarnaus NATO trečiajam ryšių batalionui priklausančiame Perdislokuojamojo ryšių ir informacinių sistemų modulyje (angl. PRISM) ir teiks ryšių ir informacinių sistemų paramą.

„Lietuvos kariai šioje misijoje gauna tik aukščiausius įvertinimus, tai įpareigoja ir jus išlaikyti šią aukštą profesionalumo kartelę, tačiau neabejoju, kad esate tam tinkamai pasirengę, juolab kad kai kurie iš jūsų į misiją vykstate jau ne pirmą kartą,“ – išlydėdamas karius sakė bataliono štabo viršininkas, laikinai einantis bataliono vado pareigas majoras Vaidas Černikas.

PRISM turi NATO tarptautinės karinės vadavietės statusą, yra įsteigtas Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino štabo batalione ir jame tarnauja Lietuvos kariai.

Per pastaruosius keletą metų panašios sudėties PRISM karių grupė į tarptautines operacijas Afganistane vyksta ketvirtą kartą. Taip pat tris rotacijas PRISM kariai yra tarnavę NATO oro erdvės gynybos misijoje „Aktyvi užtvara“ ir kartą – NATO taikos palaikymo pajėgų misijoje Kosove.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius