Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 06 18

Lietuvos karinėse pratybose – stebėtojai iš Baltarusijos

Lietuvos karinėse pratybose „Geležinis vilkas 2019-1“ dalyvaus kariniai stebėtojai iš Baltarusijos ir Švedijos, antradienį pranešė Krašto apsaugos ministerija.
Pratybos „Geležinis vilkas“
Pratybos „Geležinis vilkas“ / Vaigos Zalatoriūtės nuotr.

Kaip BNS informavo ministerijos atstovai, stebėti šeštadienį prasidėjusias dviejų savaičių pratybas buvo kviesti ir stebėtojai iš Rusijos bei Suomijos, tačiau šios šalys atsakė, kad savo atstovų nesiųs.

Pratybose „Geležinis vilkas 2019-1“ kariniuose poligonuose ir civilinėse teritorijose treniruojasi apie 4 tūkst. karių iš 10 šalių.

Baltarusijos ir Švedijos atstovai pratybų stebėjimo programoje dalyvaus trečiadienį.

Baltarusija birželio 17-20 dienomis taip pat papildomai atsiuntė ir ginklų kontrolės inspektorių grupę, kaip tai numato Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) 2011 metų Vienos dokumento nuostatos.

Baltarusijos inspektoriai turės teisę apsilankyti pasirinktose Vilniaus, Ruklos, Pabradės ir Kazlų Rūdos vietovėse esančiuose Lietuvos kariuomenės poligonuose: Generolo Silvestro Žukausko, Gaižiūnų, Brigados Generolo Kazio Veverskio.

Baltarusijos ginkluotės kontrolės inspektoriams taip pat bus sudaryta galimybė apskristi pasirinktą rajoną Lietuvos karinių oro pajėgų orlaiviu ir įsitikinti, kad nedeklaruota karinė veikla nėra vykdoma. Inspektoriai lankysis ir Lietuvos kariuomenės Krašto apsaugos savanorių pajėgų štabe, kur susipažins su savanoriškos tarnybos specifika.

Pagal inspekcijos metu gautą informaciją Baltarusijos ginklų kontrolės inspektorių grupė parengs ir išplatins ESBO šalims ataskaitas su išvadomis, kaip Lietuva vykdo tarptautinių sutarčių reikalavimus ginkluotės kontrolės srityje.

Tai bus antroji šiais metais užsienio šalių ginkluotės kontrolės priemonė Lietuvoje pagal Vienos dokumentą. Balandį šalyje lankėsi ir Rusijos ginklų kontrolės inspektoriai.

Savo ruožtu Lietuvos atstovai šiais metais jau keturis kartus inspektavo: du kartus Rusijos Federacijos ir po vieną kartą Sakartvelo ir Ukrainos karinius dalinius.

Pratybose „Geležinis vilkas 2019-1“ treniruojasi apie 4 tūkst. karių iš 10 šalių ne tik Gaižiūnų (Jonavos r.) ir Generolo Silvestro Žukausko (Švenčionių r.) poligonuose, bet ir civilinėse teritorijose bei jų apylinkėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius