-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 05 04

Lietuvos kariniai laivai dalyvauja tarptautinėse pratybose

Lietuvos karinių jūrų pajėgų laivai nuo penktadienio dalyvauja tarptautinėse pratybose Baltijos jūroje „Baltijos tvirtovė 2018“, pranešė Krašto apsaugos ministerija.
 „Baltijos tvirtovė 2018“
„Baltijos tvirtovė 2018“ / KAM nuotr.

Lietuvos teritoriniuose vandenyse ir išskirtinėje ekonominėje zonoje rengiamose pratybose dalyvauja laivai N42 „Jotvingis“, P11 „Žemaitis“, P12 „Dzūkas“, P15 „Sėlis“, M52 „Sūduvis“, PGL „Šakiai“ ir du uosto kateriai kartu su kitų Baltijos šalių kariniais laivais.

Pratybos vyksta pagal sukurtą scenarijų, kuriuo remdamiesi NATO sąjungininkai bendromis jūrų pajėgomis imsis veiksmų suteikti pagalbą saugumo krizę patyrusiam sąjungininkui.

KAM nuotr./ „Baltijos tvirtovė 2018“
KAM nuotr./ „Baltijos tvirtovė 2018“

Per mokymus tobulinami laivų įgulų įgūdžiai krizinės kovinės situacijos sąlygomis: atliekamas laivų manevravimas, laivų konvojavimas ir laivų sulaikymas jūroje, ryšių procedūros, gynyba nuo antvandeninių taikinių, minų medžiojimo procedūros, paieškos ir gelbėjimo, gynybos nuo asimetrinės grėsmės, kovos už laivo gyvybingumą treniruotės.

Kaip ir kasmet, pratybose taip pat dalyvauja Baltijos šalių karinių jūrų pajėgų štabo karininkų kurso klausytojai iš Lietuvos, Latvijos ir Estijos.

Pratybos „Baltijos tvirtovė“ rengiamos nuo 2008 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius