-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 03 11

Karininkų tyrimas dėl COVID-19 – neigiamas, pasienyje su Latvija ir Lenkija – patikros punktai

Po atliktų tyrimų tiek Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgų vado brg. gen. Raimundo Vaikšnoro, tiek jį lydėjusio karininko testų dėl COVID-19 viruso atsakymai yra neigiami. Karininkai yra išleisti į namus, laikydamiesi atsargumo priemonių jie toliau elgsis pagal medikų rekomendacijas ir tęs tarnybinių užduočių vykdymą nuotoliniu būdu, praneša Visuomenės informavimo grupė.
Raimundas Vaikšnoras
Raimundas Vaikšnoras / Alfredo Pliadžio nuotr.

Trečiojo karininko mėginiai paimti kiek vėliau, jo rezultatai paaiškės rytoj. Atsakymo karininkas laukia Santaros klinikose.

Šiuo metu yra paskelbta apie tris naujojo koronaviruso atvejus Lietuvoje. Pirmoji koronavirusu užsikrėtė moteris, šiuo metu esanti Šiaulių ligoninėje.

Kovo 10 dienos vakarą visuomenės informavimo grupė pranešė, kad koronavirusu užsikrėtė dar du žmonės, kovo mėnesį atsotogavę Šiaurės Italijoje.

Dėl koronaviruso pasienyje su Lenkija ir Latvija bus įrengta dešimt sanitarinių punktų

Lietuva stiprins sanitarinę kontrolę pasienyje su Lenkija ir Latvija – nuo trečiadienio ten pradės veikti dešimt sanitarinių-informacinių punktų, pranešė Vidaus reikalų ministerija (VRM).

„Nuo šiandien pagrindiniuose keliuose iš Lenkijos ir Latvijos bus įrengti sanitariniai-informaciniai punktai. Tarnybą vykdys Pasienio užkardų ir Specialios paskirties skyriaus pareigūnai. Ketvirtadienį spręsime ir dėl kitų tarnybų pasitelkimo“, – VRM pranešime sakė vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Rita Tamašunienė
Luko Balandžio / 15min nuotr./Rita Tamašunienė

Nuo kovo 4-osios Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnai jau siūlo pildyti keleivio korteles asmenims, kurie lankėsi koronaviruso paveiktuose regionuose.

Vidaus reikalų ministrės patarėja Božena Zaborovska-Zdanovič BNS sakė, kad iki šiol pareigūnai budėdavo automobiliuose ir keisdavo savo dislokacijos vietą – nuo trečiadienio bus įrengtos stacionarios palapinės ir tikrinami ne tik lengvieji automobiliai, bet ir autobusai, mikroautobusai, vykstantys iš viruso paveiktų regionų.

„Pagal Šengeno reikalavimus, VSAT pareigūnai sisteminio patikrinimo nevykdo prie vidinių sienų tačiau mes dar labiau stiprinsime kontrolę ir tikimės pačių žmonių sąmoningumo ir geranoriško bendradarbiavimo, nes kalbama apie jų sveikatą“, – teigė Valstybės sienos apsaugos tarnybos vadas Rustamas Liubajevas.

Nuo vasario 26-osios pasieniečiai nuolat budi pasienyje su Lenkija – stabdo grįžtančiuosius iš patvirtintų rizikos valstybių, keleiviams dalijami informaciniai lankstinukai.

Keleiviai, grįžtantys iš paveiktų teritorijų, tikrinami ir oro uostuose.

Visų šitų veiksmų imamasi siekiant sustabdyti koronaviruso plitimą. Šiuo metu Lietuvoje patvirtinti trys koronaviruso atvejai, visi jie – atvežtiniai iš Šiaurės Italijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius