-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 08 14

Lietuvos karinių jūrų pajėgų Jūrų gelbėjimo koordinavimo centras ir laivas „Šakiai“ dalyvaus trišalėse paieškos ir gelbėjimo pratybose Baltijos jūroje

Rugpjūčio 15-17 dienomis Lietuvos kariuomenės Karinių jūrų pajėgų Jūrų gelbėjimo koordinavimo centras ir paieškos ir gelbėjimo laivas „Šakiai“ dalyvaus trišalėse žmonių paieškos ir gelbėjimo pratybose jūroje RU-POL-LIT 2012, kurios vyks Rusijos Federacijos išskirtinės ekonominės zonos vandenyse Baltijos jūroje.
laivas
Lietuvos karinių jūrų pajėgų Jūrų gelbėjimo koordinavimo centras ir laivas „Šakiai“ dalyvaus trišalėse paieškos ir gelbėjimo pratybose Baltijos jūroje. / Organizatorių archyvo nuotr.

Pratybas organizuoja Kaliningrado (Rusija) Jūrų gelbėjimo koordinavimo centras, jose be Lietuvos, dalyvaus Lenkijos ir Rusijos Jūrų gelbėjimo koordinavimo centrai;  iš viso  devyni laivai ir du orlaiviai.

Pagal iš anksto suplanuotą pratybų scenarijų Baltijos jūroje pradings iš Gdansko (Lenkija) į Klaipėdą plaukiantis laivas. Jo paieškai Lenkijos Respublikos, Rusijos Federacijos (Kaliningrado srities) ir Lietuvos Respublikos atsakomybės zonose bus pradedama paieškos ir gelbėjimo operacija.

Pratybų RU-POL-LIT 2012 tikslas – tobulinti sąveiką tarp pratybose dalyvaujančių šalių Jūrų gelbėjimo koordinavimo centrų, siekiant išbandyti trišalius žmonių paieškos ir gelbėjimo sąveikos planus ir bendradarbiavimą pagal tarptautinę gyvybės saugumo jūroje konvenciją (angl. SOLAS-79) ir Rusijos ir Lietuvos vyriausybių susitarimą dėl bendradarbiavimo vykdant paieškos ir gelbėjimo operacijas.

Taip pat suteikti galimybę pratybose dalyvausiančių Jūrų gelbėjimo koordinavimo centrų, susijusių institucijų, laivų ir orlaivių vadams praktiškai vykdyti žmonių paieškos ir gelbėjimo operacijas pagal tarptautinį paieškos ir gelbėjimo iš oro ir jūroje (angl. IAMSAR) vadovą. Per pratybas bus patikrinamas ir personalo ir įgulų pasiruošimas praktiškai pritaikyti žinias ir techniką vykdant  paieškos ir gelbėjimo operacijas.

Pagal 2009 m. spalį pasirašytą trišalį Lietuvos, Lenkijos ir Rusijos susitarimą tarptautinės paieškos ir gelbėjimo pratybos Baltijos jūroje organizuojamos kas dveji metai vis kitoje šalyje taip siekiant patikrinti ir tobulinti šalių pasiruošimą veikti bendrai ir koordinuotai vykdant paieškos ir gelbėjimo operacijas jūroje.

Be to, šalys, kuriuos ribojasi su Baltijos jūra, pagal Baltijos jūros aplinkos apsaugos komisijos (angl. HELCOM) konvenciją yra suskirstytos į aštuonis subregionus bendrų paieškos ir gelbėjimo bei taršos likvidavimo darbų koordinavimui ir vykdymui. Lenkija, Lietuva ir Rusijos Federacijos Kaliningrado sritis sudaro vieną iš minėtų subregionų,  todėl kasmet pakaitomis vykdo trišales paieškos ir gelbėjimo bei taršos likvidavimo jūroje pratybas.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius