Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2021 08 26

Lietuvos kariuomenė dalijasi nuotraukomis: kaip atrodo evakuacija Kabulo oro uoste

Ketvirtadienio rytą Lietuvos kariuomenė feisbuke paskelbė nuotraukų galeriją iš Afganistano – joje užfiksuota, kaip lietuvių karių akimis atrodo evakuacija iš Kabulo oro uosto.
Evakuacija iš Kabulo
Evakuacija iš Kabulo / Lietuvos kariuomenės nuotr.

„Situacija Kabulo oro uosto prieigose nelengvėja – minios žmonių, norinčių palikti Afganistaną, spūstys ir kiti dalykai, kurie vertėjų ištraukimo operacijos tikrai nelengvina, tačiau „Kabulo vienuoliktuko“ veiksmai iš pavojingos zonos evakuojant Lietuvai talkinusius afganistaniečius juda link pabaigos.

Tiesa, pabaiga bus tada, kai paskutinis vienuoliktuko karys išlips iš lėktuvo Lietuvos teritorijoje“, – skelbia Lietuvos kariuomenė.

Evakuacijos akimirkas žiūrėkite fotogalerijoje:

15min primena, kad naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį Kauno oro uoste nusileido lėktuvas su pusšimčiu Lietuvos kariuomenei talkinusių afganistaniečių. Tai – trečiasis ir priešpaskutinis evakuacijos iš Kabulo reisas.

Paskutinioji grupė ir šiuo metu Afganistane esanti dešimtis Lietuvos karių turėtų būti pargabenami ketvirtadienį. Iš viso tuomet į Lietuvą jau būtų perkelta apie 170 žmonių.

Trečiadienio vakarą Lietuvos Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas sakė, kad pasibaigus evakuacijos operacijai, afganistaniečiai galės evakuotis tik per kitas šalis.

Vyriausybė trečiadienį įpareigojo Krašto apsaugos ministeriją pasirūpinti atskraidintais afganistaniečiais, jų apgyvendinimu ir aprūpinimu. Tam skirta 600 tūkst. eurų.

Lietuva misiją Afganistane vykdė beveik 20 metų – 2002–2021 metais, ten tarnavo apie 5000 karių, jie dalyvavo JAV vadovaujamoje operacijoje „Tvirta taika“ bei vykdė dvi pagrindines NATO operacijas: Tarptautinės saugumo paramos pajėgos (2002–2014 metais) ir „Tvirta parama“ (2015–2021 metais).

Su Lietuvos kariuomene Afganistane darbo sutartis iš viso turėjo 115 vertėjų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius