-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2023 05 29

Lietuvos kariuomenės karinius vienetus papildė per 750 būsimųjų karių

Susidomėjimas ir iššūkiai, galimybė įgyti karybos žinių, praktikos ir atlikti pilietinę pareigą. Su tokiomis nuotaikomis šiandien, gegužės 29 d., net į kelis karinius vienetus atlikti karo tarnybos Lietuvos kariuomenėje atvyko daugiau kaip 750 jaunuolių, rašoma Lietuvos kariuomenės pranešime spaudai.
Šauktiniai
Šauktiniai / Lietuvos kariuomenės nuotr.

Būsimi kariai tarnaus Sausumos pajėgų Pulkininko Juozo Vitkaus inžinerijos batalione Kaune, Pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ Lietuvos didžiojo kunigaikščio Algirdo pėstininkų batalione Ruklos miestelyje, Lietuvos Didžiojo etmono Jono Karolio Chodkevičiaus Pėstininkų brigados „Žemaitija“ Lietuvos didžiojo kunigaikščio Kęstučio pėstininkų batalione Tauragėje ir Kunigaikščio Margirio pėstininkų batalione Radviliškyje.

Daugelis į tarnybą stojusių jaunuolių neslėpė jaudulio ir tikino, kad juos suvienijo gana panašūs lūkesčiai. Sausumos pajėgų Pulkininko Juozo Vitkaus inžinerijos batalioną Kaune tarnybai pasirinkęs vilnietis Džiugas teigė neabejojantis savo pasirinkimu, yra susidomėjęs tarnyba ir jos metu tikisi įgyti karybos žinių bei lavinti įgūdžius. Kartu su juo į šį karinį vienetą išvykęs Danielius tikino, kad jo lūkesčiai – panašūs, nors iki šiol nebuvo susidūręs su karyba ir neįsivaizduoja, ko mokosi kariai.

Vilniečiai savanoriai Arnoldas ir Tomas, pasirinkę Algirdo batalioną, pasakojo iššūkių nebijantys ir yra nusiteikę juos įveikti. Arnoldas neslėpė, kad psichologiškai jam bus sunkiausia priprasti prie naujo gyvenimo ritmo, tačiau jei pavyks, – galvos ir apie tolimesnį profesinį kelią Lietuvos kariuomenėje. Užsienyje dirbęs ir parvykęs į Lietuvą atlikti konstitucinės pareigos Tomas jau yra apsiginklavęs kantrybe, tačiau neabejoja, kad tarnyboje bus įdomu susipažinti su modernia ginkluote.

Iš Švenčionėlių kilęs ir aukštąjį neuniversitetinį išsilavinimą turintis Karolis, pašauktas atlikti NPPKT, vyksta į Radviliškyje dislokuotą Margirio batalioną.

„Tikiuosi išmokti pagrindų, susijusių su karyba: naudotis ginklu, šaudyti, sportuoti, taip pat ir disciplinos. Įdomiausia tarnyboje, manyčiau, man bus šaudymas bei įvairios pratybos. Norėčiau išbandyti karinį transportą, nes turiu įgijęs teises vairuoti įvairių kategorijų transporto priemones“, – taip save realizuoti Lietuvos kariuomenėje planuoja Karolis.

Daugiau nei 400 jaunuolių į savo gretas priėmė Lietuvos Didžiojo etmono Jono Karolio Chodkevičiaus Pėstininkų brigados „Žemaitija“ Lietuvos didžiojo kunigaikščio Kęstučio pėstininkų batalionas. Iš Jurbarko atvykusios Kamilė ir Radvilė pasibaigus 9 mėnesių tarnybai žada: „Žiūrėsime kaip mums seksis, ar įveiksime kariškus sunkumus, ar susitvarkysime su sau mestu iššūkiu. Na, o jei viskas pavyks planuojame likti profesinėje karo tarnyboje.“

„Atėjau į Lietuvos kariuomenę savo noru su aiškiu tikslu atlikti pareigą Tėvynei ir tęsti kario kelią profesinėje karo tarnyboje“, – merginoms antrino tauragiškis Karolis.

Iš šiandien tarnybą pradėjusių apie 90 proc. šį kelią pasirinko savo noru, tai yra nepatekę į šaukiamųjų sąrašus išreiškė norą atlikti pareigą Tėvynei, ir patekę į šaukiamųjų sąrašus , bet išreiškę norą atlikti karo tarnybą pirmumo tvarka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius