-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 06 14

Lietuvos kariuomenės mokykloje baigėsi kursas Ukrainos kariams

Birželio 10 d. Divizijos generolo Stasio Raštikio Lietuvos kariuomenės mokykloje baigėsi pagal Tarptautinę gynybos švietimo stiprinimo programą (angl. Defence Education Enhancement Program – DEEP) surengtas specializuotas kursas Ukrainos kariams. DEEP atstovų siūlymu šis kursas buvo organizuotas trijose šalyse – Bulgarijoje, Lenkijoje ir Lietuvoje, teikiant praktinę pagalbą šalių partnerių profesinio karinio mokymo įstaigoms, siekiant nustatyti jų poreikius ir spragas gynybos bei karybos srityje, pranešė Lietuvos kariuomenė.
Lietuvos kariuomenės mokykloje baigėsi kursas Ukrainos kariams
Lietuvos kariuomenės mokykloje baigėsi kursas Ukrainos kariams / Lietuvos kariuomenės nuotr.

Mėnesį trukusio kurso, kurį vedė Ukrainos instruktoriai, metu kariai papildomai buvo supažindinti su Lietuvos kariuomenės pėstininkų ginkluote, kariniu rengimu, išbandė jėgas kariniame NATO kliūčių ruože, kovinės savigynos ir parengiamosiose mūšio pratybose. Svečių teisėmis jie taip pat dalyvavo LKM 2022 m. sporto žaidynėse, kur varžėsi krepšinio, mažojo futbolo, stalo teniso, karinės estafetės rungtyse.

Pasak kurso instruktoriaus, kiekvieną dieną po pagrindinių mokymų Ukrainos kariams buvo rengiami papildomi užsiėmimai (Lietuvos kariuomenės ginkluotė ir technika, karo topografija, taktika, užsiėmimų vedimo metodika), kuriuos vedė LKM instruktoriai. Ukrainos instruktorius negailėjo gerų žodžių lietuvių kariams už puikiai pravestus užsiėmimus.

Apibendrindamas keturių savaičių mokymo rezultatus, kurso instruktorius pasidžiaugė, kad LKM tokiu būdu prisideda prie bendradarbiavimo su Ukrainos kariuomene karinio švietimo srityje, ir išreiškė viltį, kad toks abipusis bendradarbiavimas išliks ir ateityje.

Kalbinti kurso klausytojai atviravo paliekantys Lietuvą ir LKM tik su geriausiais įspūdžiais, įgiję daugiau specifinių žinių ir bent šiek tiek susipažinę su mūsų šalimi. Iš mokomųjų disciplinų vieniems labiau patiko Lietuvos kariuomenės ginkluotė ir technika, mūšio taktika, karo topografija, kitiems įspūdį padarė kovinis šaudymas iš pistoleto GLOCK 17 ir kovinės savigynos užsiėmimai. Pasak karių, mėnesio trukmės mokymai jiems buvo neįkainojama patirtis profesinėje srityje ir akstinas judėti į priekį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius