-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 01 19

„Lietuvos“ kino teatrą bus bandoma parduoti už 9 mln. litų

Ketvirtadienį dar kartą bus bandoma parduoti kino teatro „Lietuva“ pastatą bei nuomojamą 40,52 aro žemės sklypą, rašo „Vilniaus diena“.
Talkos akimirka
Talkos akimirka / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 1 Apartamentai

Bankrutuojančios įmonės „Rojaus apartamentai“ varžytynių vykdytojas bendrovės „Admivita“ administratorius Robertas Dumbliauskas sakė, kad vyksiančio aukciono pradinė kaina sieks apie 9 mln. litų.

Kol kas užsiregistravusių į varžytynes asmenų sąrašas tuščias. Registracijos kaina – 10 tūkst. litų. „Admivitos“ administratorius R.Dumbliauskas nesiėmė spėlioti, ar pagaliau pavyks parduoti kino teatrą „Lietuva“ su aplink esančiu sklypu.

Iki šiol įmonės kreditoriams sunkiai sekėsi surasti kadaise kokybiško kino simboliu buvusio „Lietuvos“ kino teatro pirkėją. Praėjusių metų kovo mėnesį pastatą bandyta parduoti beveik už 19 mln. litų, tačiau tuomet į varžytynes neužsiregistravo nė vienas pirkėjas. Balandžio mėnesį aukcione buvo planuota kino teatro pastatą parduoti už 13 mln. litų, tačiau pasikartojo tas pats scenarijus – susidomėjusių neatsirado.

Kažkada didžiausias Vilniuje kino teatras buvo privatizuotas 2002 metais. Tuometinė Turto vystymo grupė, priklausiusi „Vilniaus prekybos“ grupei, už 3 mln. litų nupirko 92,6 proc. jo akcijų paketą. 2005 metais iš „Vilniaus prekybos“ pastatą įsigijo „Rojaus apartamentai“, kurie ketino statyti daugiafunkcinį pastatą su 2 salių kino centru.

Kino teatrą buvo nuspręsta uždaryti 2005 metų rugsėjį. Vilniaus miesto taryba buvo patvirtinusi detalųjį planą, pagal kurį buvo leista jį nugriauti. Tačiau šiam sumanymui pasipriešino „Lietuvos“ gerbėjai – jie rengė protesto ir meno akcijas, įvairias peticijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius