Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 10 08 /10:14

Lietuvos laivas Prancūzijoje patyrė avariją: kliudė du tiltus

Rugsėjo pabaigoje Lietuvos jūrų laivų registre įregistruotas laivas „Aramis” Prancūzijoje, Ronos upėje, patyrė avariją, pranešė „Vakarų ekspresas“.
Laivas „Aramis“
Laivas „Aramis“ / Bendrovės nuotr.
Temos: 2 Laivas Laivyba

Rugsėjo 28 dieną laivo antstatas atsitrenkė į automobilių transportui skirtą tiltą, o netrukus ir korpusas trenkėsi į geležinkelio tiltą. Per avariją pažeistas antstatas, korpuso priekinė dalis ir kitos konstrukcijos. Tačiau laivas išliko plūdrus, skęsti nepradėjo. Jis buvo nuvilktas ir prišvartuotas prie krantinės netoli Liono. Planuojamas jo remontas.

Apie įvykį informuota Lietuvos teisingumo ministerija. Jos Transporto avarijų ir incidentų tyrimo skyriaus patarėjas Mindaugas Česnauskis laikraščiui teigė, kad kranto infrastruktūra pažeista nebuvo, aplinka neužteršta, žmonės sunkių sužalojimų nepatyrė.

„Aramio“ įgulą sudarė šeši žmonės, tarp kurių yra keli klaipėdiečiai.

15min žiniomis laivas priklauso bendrovei „Baltnautic“. Jos atstovas komentuoti situacijos dėl laivo nepanoro. Bendrovė svetainėje skelbia turinti 26 skirtingo tonažo laivus.

„Aramis“ yra 87 metrų ilgio krovininis laivas, skirtas gabenti generalinius krovinius. 2003 metais pagamintas laivas su Lietuvos vėliava plaukioja nuo 2017 metų. Laivo talpa – apie 1 700 tonų.

Rona yra viena iš didžiausių Europos upių. Bendras upės ilgis – 812 km, iš jų daugiau kaip 500 km teka Prancūzijoje. Ronos upėje yra įsikūrę uostai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius