-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 12 20 /13:51

Lietuvos, Latvijos ir Estijos premjerės sutarė dėl vienodų sankcijų Rusijai įgyvendinimo

Lietuvos, Latvijos ir Estijos premjerės sutarė dėl vienodo Europos Sąjungos sankcijų regioninio įgyvendinimo Rusijai ir Baltarusijai, pranešė Vyriausybė.
Juliaus Kalinsko / BNS nuotr.
Europos sąjungos vėliava

Ingrida Šimonytė, Evika Silina ir Kaja Kallas trečiadienį pasirašė tai numatančią bendrą deklaraciją, pranešė Lietuvos Vyriausybė.

Deklaracijoje pažymima, kad siekiant sustiprinti sankcijų poveikį ir pakirsti Rusijos gebėjimą tęsti agresijos karą, kritiškai svarbu panaikinti spragas ir užtikrinti veiksmingą sankcijų taikymą.

Dokumentu įsipareigojama užtikrinti vienodą muitinių patikrą ir informacijos mainus – atitinkamos Baltijos šalių institucijos regioninį metodą pritaikys ne vėliau kaip 2024 metų sausio 31 dieną, nurodoma dokumente.

Įsipareigojama, jog šalių muitinės sutars laikytis bendrų tyrimų metodų nustačius nepagrįstus prekių judėjimo kelius, reikalaudamos papildomų dokumentų dėl tranzito ar galutinio prekių panaudojimo, papildomų gamintojų ir eksportuotojų deklaracijų siekiant sumažinti riziką, kad bus apeitos sankcijos.

Deklaracijoje pabrėžiama, kad Baltijos valstybėms itin svarbu veikti išvien, norint užtikrinti griežtą ir vienodą sankcijų taikymą.

Vakarų šalys ekonominių, diplomatinių ir kitų sankcijų prieš Rusiją bei ją remiančią Baltarusiją ėmėsi Maskvai prieš beveik dvejus metus pradėjus plataus masto invaziją į Ukrainą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius