Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2011 05 05

Lietuvos lenkų rinkimų akcija norėtų, kad TS-LKD iš partijos pašalintų dar du Seimo narius

Opozicinė Lietuvos lenkų rinkimų akcija (LLRA) išvardijo politikus, kuriuos reikėtų pašalinti iš valdančiosios Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos, kad situacija pasikeistų į gera, rašo „Vilniaus diena“.
Gintaras Songaila
Gintaras Songaila / Sauliaus Žiūros/BFL nuotr.

LLRA tinklalapyje paskelbtame pranešime pabrėžia, kad iš TS-LKD partijos jau pašalintas Gintaras Songaila, tačiau esą reikėtų iš TS-LKD gretų pašalinti dar kelis narius. Tik tuomet situacija galėtų pasikeisti į gera.

„Jų idėjinį vadą (Gintarą Songailą – red. past.) išmetus iš partijos vis dėlto neverta laukti permainų į gera, nes konservatorių gretose vis dar liko gana gausus būrys politikų, turinčių panašias radikaliai nacionalistines pažiūras“, – rašoma LLRA interneto svetainėje.

Lenkai tvirtina, kad konservatoriai nepasikeis, kol partijos nepaliks Vida Marija Čigriejienė, neva norėjusi išnaikinti visus lenkus Vilniaus krašte, ir Rytas Kupčinskas, parašęs skundą Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai dėl LLRA lyderio europarlamentaro Valdemaro Tomaševskio veiksmų.

TS-LKD frakcijos Seime seniūnas Jurgis Razma neteikė reikšmės šiai informacijai, tačiau žadėjo paskaityti, ką skelbia LLRA.

„Reikės prisiminti, kad yra tokia partija. Gal kada ir apsilankysiu jų svetainėje, paskaitysiu, ką jie ten rašo. Iki šiol net nežinojau, kad tokia egzistuoja. Labai įdomu“, – kalbėjo J.Razma.

TS-LKD frakcijos seniūnas tvirtino, kad G.Songailos pašalinimas iš partijos nesusijęs su neigiamu LLRA požiūriu į šį asmenį.

G.Songaila iš TS-LKD pašalintas praėjusią savaitę dėl to, kad teismui buvo apskundęs Vilniaus sueigos tarybos sprendimą dėl koalicijos Vilniaus miesto savivaldybės taryboje derėtis su V.Tomaševskio vadovaujamu bloku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius