Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 07 03

Lietuvos liberalai atsiribojo nuo Europos liberalų ir demokratų aljanso vadovo pareiškimo apie Viktorą Uspaskichą

Lietuvos liberalų sąjūdis paskelbė atsiribojantis nuo Europos liberalų ir demokratų aljanso už Europą (ALDE) prezidento europarlamentaro Grahamo Watsono pareiškimo, padaryto Europos Parlamente pristatant Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungos Tarybai prioritetus.
Eligijus Masiulis
Eligijus Masiulis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

ALDE vadovas pareiškė susirūpinimą dėl rusų tautinės mažumos padėties Baltijos šalyse, konkrečiai minėdamas buvusio Darbo partijos lyderio Viktoro Uspaskicho bylos atvejį.

ALDE vadovas pareiškė susirūpinimą dėl rusų tautinės mažumos padėties Baltijos šalyse, konkrečiai minėdamas buvusio Darbo partijos lyderio Viktoro Uspaskicho bylos atvejį.

„Aš neginčiju kaltinimų prieš V.Uspaskichą, bet aš bijau, kad jūsų teisėsaugos veiksmus reikia patikrinti“, – sakė G.Watsonas ir ragino Baltijos šalis imtis priemonių dėl oficialaus požiūrio į etninius rusus.

Liberalų sąjūdis teigia, kad šio pareiškimo ALDE, kurio frakcijai Europos Parlamente priklauso ir Liberalų sąjūdžio, ir Darbo partijos atstovai, vadovas nederino su frakcijos nariais.

„Atsiribojame nuo ALDE vadovo G.Watsono pasisakymo, kuriuo jis išreiškė susirūpinimą dėl rusų tautinės mažumos padėties Baltijos šalyse, konkrečiai minėdamas Darbo partijos lyderio V.Uspaskicho atvejį. Manome, kad tokie ALDE vadovo pareiškimai, prieš pat Lietuvoje skelbiant teismo nutartį vadinamoje juodosios buhalterijos byloje, yra nepamatuoti ir nederami, galbūt darantys papildomą spaudimą mūsų šalies teismams“, – rašoma Liberalų sąjūdžio išplatintame pranešime.

Liberalų sąjūdžio lyderio Eligijaus Masiulio teigimu, Europos liberalų ir demokratų aljanso už Europą vadovams „ateityje derėtų susilaikyti nuo panašaus turinio pareiškimų ir išsakomą poziciją atidžiau derinti su ALDE frakcijos Europos Parlamente nariais“.

Darbo partija kaltinama 2004-2006 metais galėjusi neapskaityti daugiau nei 24 mln. litų pajamų ir 23 mln. litų išlaidų. Už dvigubos buhalterinės apskaitos organizavimą, sukčiavimą ir kitus nusikaltimus buvusiam partijos pirmininkui V.Uspaskichui siūloma skirti šešerių metų laisvės atėmimo bausmę. Nuosprendį Darbo partijos vadinamosios juodosios buhalterijos byloje Vilniaus apygardos teismas skelbs liepos 12 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius