-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 04 23

Lietuvos medikų sąjūdžio vadovė abejoja, ar gydytojai tikrai gaus didesnes algas: „Pažadas yra, o pinigai nenumatyti“

Lietuvos medikų sąjūdžio (LMS) vadovė Živilė Gudlevičienė teigia, kad šiuo metu situacija kovoje su COVID-19 stabilizuojasi, tačiau vis dar neaišku, kiek ilgai medikai turės apsaugos priemonių ir ar tikrai gaus padidintas algas, nes pažadai duoti, bet pinigai tam nepaskirti.
Živilė Gudlevičienė
Živilė Gudlevičienė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

J.Gudlevičienė kalbėjo pustuštėje Seimo salėje, nes valdantieji nutarė ketvirtadienio posėdį boikotuoti.

Medikų sąjūdžio pirmininkė pripažino, kad COVID-19 buvo nepasiruošę niekas: nei ministerija, nei patys gydytojai, todėl iš pradžių buvo pykčių, kaltinimų, esą virusą platina patys medikai.

Tačiau dabar, pasak J.Gudlevičienės, situacija pasitaisiusi.

„Panašu, kad situacija ima stabilizuotis. Negaliu sakyti, kad stabilizavosi, – to sakyti tikrai dar negalime“, – kalbėjo LMS vadovė.

J.Gudlevičienė tikino, kad antroji ligos banga beveik neabejotinai ateis rudenį, tačiau jai esą medicinos įstaigos jau bus kur kas geriau pasirengusios.

Pranešėja tikino, kad pastaruoju metu konfliktas su Sveikatos apsaugos ministerija kilo dėl parengtos deklaracijos, kurioje medikai turėjo nurodyti visas savo darbovietes.

J.Gudlevičienės teigimu, ne medikų darbo suvaržymai, o aprūpinimas apsaugos priemonėmis geriausiai būtų apsaugojęs nuo koronaviruso plitimo gydymo įstaigose.

LMS vadovė sakė, kad laikas išmokti gyventi su COVID-19 infekcija.

„Pradėti grįžimą į normalų gyvenimą reikia, tačiau neskubant“, – kalbėjo ji ir akcentavo būtinybę teikti planines medicinos paslaugas.

„Ypač svarbus mokymasis iš klaidų. Apsaugos priemonių lyg ir netrūksta, tačiau jos gausiai naudojamos, todėl jų reikia įsigyti nuolat. (...) Todėl siūlome sukurti realų, o ne menamą valstybės apsaugos priemonių rezervą“, – kalbėjo ji.

J.Gudlevičienė tikino, kad labai svarbu užtikrinti medikų atlyginimų kėlimą.

„Pažadas yra 18 proc. visiems medikams ir nuo 60 iki 100 proc. – dirbantiesiems COVID padaliniuose. Tačiau pažadas yra balandžio 1-osios. Mūsų klausimas – ar tai tikrai liks balandžio 1-osios pažadas? Nes šiandien nė vienos įstaigos administracija nežino, kaip ir iš kokių lėšų tą vykdyt“, – teigė LMS vadovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius