Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 08 06

Lietuvos muitininkai prašo Rusijos neapsunkinti krovinių gabenimo per Latvijos ir Rusijos sieną

Lietuvos muitininkai prašo Rusijos kolegų nesudaryti kliūčių visiems mūsų šalies vežėjams, keliaujantiems per Latvijos ir Rusijos sieną.
Šią savaitę spręsis, ar Lietuvos vežėjai turės teisę vilkikais gabenti krovinius Rusijoje.
Vilkikai / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Muitinės departamentas pranešė gavęs oficialų Rusijos muitinės tarnybos raštą, kuriuo informuojama apie sustiprintą muitinės kontrolę Lietuvos vežėjų gabenamiems kroviniams.

Oficialiame rašte teigiama, kad nuo šių metų pradžios nustatyta keliolika muitinės veiklą reglamentuojančių teisės aktų pažeidimų, kai Lietuvos vežėjų gabenamoms prekėms nebuvo įformintos muitinės procedūros, dėl ko į Rusijos biudžetą nebuvo sumokėti muito ir kiti mokesčiai už įvežamas prekes.

Lietuvos muitinė, atsakydama į šį raštą, paprašė Rusijos muitinės nesudaryti kliūčių visiems Lietuvos prekių vežėjams, taip pat įsipareigojo bendradarbiauti su Rusijos muitine siekiant išaiškinti konkrečius pažeidimus.

Antradienį ir trečiadienį skelbta, kad iš Latvijos į Rusiją vykstantiems vilkikams dėl sustiprintos kontrolės tenka stovėti ilgesnėse nei įprastai eilėse.

Tarp laukiančiųjų buvę Lietuvos vairuotojai teigė, kad nei įvažiuoti į Rusiją, nei išvažiuoti iš jos neleidžiama tik lietuviams.

Eilės Latvijos – Rusijos pasienyje susidaro ne pirmą kartą. Lietuvos muitininkai anksčiau yra rekomendavę į Rusiją vykti per Baltarusiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius