-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2013 06 26

Lietuvos pacientų organizacijos tikisi, kad sveikatos apsaugos ministras Vytenis Andriukaitis pasimokė iš interpeliacijos

Lietuvos pacientų organizacijos tikisi, kad sveikatos apsaugos ministras Vytenis Povilas Andriukaitis išmoko vakar jam Seimo suteiktą interpeliacijos pamoką. Tikimasi, kad ministras išgirdo ir pacientų organizacijų susirūpinimą dėl keliamo chaoso medikų ir pacientų bendruomenėse ir susilaikys nuo skubotų reformų sveikatos sektoriuje.
Vytenis Povilas Andriukaitis
Vytenis Povilas Andriukaitis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Per pastarąjį pusmetį sveikatos apsaugos ministras kėlė nemažą sumaištį pacientų ir medikų bendruomenėse, kalbėdamas apie planuojamas reformas. Tačiau džiugu, kad ministras laiku suabejojo savo reformų pagrįstumu, jo žodžiai nevirto skubotais ir nepasvertais darbais. Iki šiol V. Andriukaitis susilaikė nuo nepamatuotų veiksmų, šį kartą nusprendė išgirsti pacientų bendruomenės argumentus ir suprato, jog svarbiausia – kokybiškos gydymo paslaugos, kurios pateisintų pacientų lūkesčius. Tikimės, kad planuodamas tolimesnį sveikatos sistemos veikimo modelį ministras ir toliau nuodugniai apsvarstys visus „už“ ir „prieš“ – teigia Lietuvos pacientų organizacijų atstovų tarybos pirmininkė Vida Augustinienė.

V. Andriukaitis, 2012 m. pabaigoje pradėjęs vadovauti Sveikatos apsaugos ministerijai, buvo garsiai prakalbęs apie savo užmojus apriboti paciento teisę pasirinkti gydymo įstaigą ir pačiam nuspręsti, kaip bus panaudoti į Privalomąjį sveikatos draudimo fondą mokami pinigai.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius