-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2017 01 14

Lietuvos pasienio regionų bendradarbiavimui su Karaliaučiumi – per 17 mln. eurų ES lėšų

Metų viduryje planuojama skelbti konkursą, kuriame Lietuvos ir Karaliaučiaus pasienio regionai galės gauti paramą bendradarbiavimo projektams.
Valstybės sienos apsaugos tarnyba
Valstybės sienos apsaugos tarnyba / VSAT nuotr.

Kaip BNS nurodė Vidaus reikalų ministerija, programos įgyvendinimui numatyta skirti daugiau kaip 17 mln. eurų ES paramos lėšų. Taip pat papildomai programos biudžete numatyta 8,5 mln. eurų Rusijos Federacijos lėšų, skirtų projektų įgyvendinimui Karaliaučiuje. Programa numato finansuoti iki 90 proc. tinkamų projektų išlaidų.

„Programos prioritetas teikiamas istorinio ir gamtos paveldo pritaikymo ir atnaujinimo, kultūrinių ryšių skatinimo ir turizmo plėtros projektams. Taip pat remiami socialinės įtraukties ir pasienio regionų bendradarbiavimo plėtros, gerinant sveikatos, socialines ir švietimo paslaugas bei skatinant bendruomenių iniciatyvas, projektai. Finansuojami bus ir projektai, kurie skatins bendradarbiauti vietos valdžios institucijas, stiprins vietos bendruomenes, užtikrins efektyvų sienų kirtimą“, – teigia ministerija.

Europos Komisija pernai gruodį patvirtino dokumentus, pagal kuriuos bus įgyvendinama 2014–2020 metų Lietuvos ir Rusijos bendradarbiavimo per sieną programa.

Pagal programą numatyta skatinti ir plėsti bendradarbiavimą per sieną tarp Lietuvos ir Rusijos pasienio regionų tęsiant anksčiau pradėtą bendradarbiavimą pagal panašias Lietuvos, Lenkijos ir Rusijos pasienio regionams skirtas programas.

„Projektų paraiškas galės teikti nevyriausybinės ir ne pelno siekiančios organizacijos (asociacijos, bendruomenės, ir pan.) bei nacionalinės, regioninės ir vietos valdžios institucijos. Taip pat švietimo, mokymo institucijos (universitetai ir pan.) bei kitos viešosios organizacijos, kurių vykdoma veikla atitinka programos prioritetus ir tikslus“, – nurodė ministerija.

Lietuvos sausumos sienos su Karaliaučiaus sritimi ilgis yra 255 kilometrai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius