Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 10 23

„Lietuvos paštas“ mažina skyrių skaičių

„Lietuvos paštas“, siekdamas dar labiau sumažinti bendrovės veiklos sąnaudas, iki šių metų pabaigos planuoja pertvarkyti 72 nuostolingai dirbančius kaimo paštus.
Paštas
Paštas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Nuo lapkričio 2 dienos numatyta reorganizuoti 35 paštų, o gruodžio mėnesį – 37 paštų darbą. Paštai, kuriuos planuojama pertvarkyti, 2008 metais iš viso patyrė daugiau nei 2,3 mln. litų nuostolį – vidutiniškai po 32 tūkst. litų kiekvienas, penktadienį pranešė Lietuvos paštas.

„Visuotinis ekonomikos nuosmukis, sumažėjusi gyventojų perkamoji galia ir susiklosčiusi sudėtinga bendrovės padėtis verčia priimti nepopuliarius, tačiau šiandien neišvengiamus sprendimus, – teigė „Lietuvos pašto“ generalinis direktorius Andrius Urbonas. – Kadangi tai yra visuomenei jautrus klausimas, kiekvienu atveju optimaliausio sprendimo būtina ieškoti tariantis su savivaldybių, seniūnijų atstovais, analizuojant klientų srautus, suteikiamų paslaugų apimtis, atsižvelgiant į paštų techninę būklę bei siekiant, kad paslaugų teikimas ir toliau būtų užtikrinamas, o gyventojai dėl pokyčių nenukentėtų“.

Iš viso Vilniaus filiale numatyta pertvarkyti 20 paštų, Kauno filiale – 10, Šiaulių filiale – 22, o Panevėžio filiale – 20 paštų darbą. Pašto paslaugų teikimo vietų tinklo pertvarkymas kaimo vietovėse jau šiais metais padės bendrovei sutaupyti apie 2 mln. litų, o nuo 2010 metų – apie 4 mln. litų.

A.Urbono teigimu, pašto paslaugų teikimo vietų tinklo pertvarkos paliestiems bendrovės klientams pašto paslaugų teikimas ir toliau bus užtikrinamas. Visas pagrindines pašto paslaugas gyventojams teiks kilnojamieji paštai arba artimiausiai esantys stacionarieji paštai bei gyvenvietes aptarnaujantys laiškininkai.

Optimizuojant paštų tinklą, pertvarkomų paštų darbuotojams bendrovėje siūlomos laisvos darbo vietos. Apie 70 proc. reorganizuojamų paštų darbuotojų pereis dirbti į kilnojamuosius, taip pat į artimiausiai esančius stacionariuosius paštus. Su įmonę paliekančiais pertvarkomų paštų darbuotojais atsiskaitoma Darbo kodekse nustatyta tvarka.

Šiuo metu AB Lietuvos pašte dirba daugiau nei 8 tūkst. darbuotojų, pašto paslaugų teikimo vietų tinklą sudaro 808 stacionarieji paštai, 9 jų poskyriai ir 16 kilnojamųjų paštų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius