Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 02 26

Po 15min.lt straipsnio prokurorai tirs Lietuvos piliečio galimą įsitraukimą į teroristinę veiklą

Po 15min.lt straipsnio, atskleidusio, kad prorusiškų separatistų gretose Ukrainoje kovoja 1975 metais gimęs vilnietis, Informacinio saugumo ir analizės centras (ISAC) kreipėsi į Generalinę prokuratūrą, prašydamas ištirti, ar nebuvo padarytas nusikaltimas.
Pavelas Serebrenikovas
Pavelas Serebrenikovas / „Facebook“ nuotr.
Temos: 1 Prokuratūra

Į Prokuratūrą kreipiamasi pagal Baudžiamojo kodekso straipsnį „Grupių, kurių tikslas – daryti teroristinius nusikaltimus, kūrimas ir veikla“.

„Prašau patikrinti viešai skelbiamą informaciją, kurioje nurodoma, kad Vilniuje gyvenęs, Mykolo Romerio universitete mokęsis ir saugos tarnyboje dirbęs Lietuvos Respublikos pilietis Pavlas Serebrenikovas išvyko į Rytų Ukrainą ir ten tapo vienos iš ginkluotų teroristinių grupuočių, šiuo metu kovojančių prieš teisėtą Ukrainos valdžią ir tos šalies teritorinį vientisumą, nariu“, – rašte Generalinei prokuratūrai „Dėl Lietuvos piliečio galimo įsitraukimo į ginkluotos teroristinės grupės veiklą“ rašo ISAC direktorius Justas Šireika.

TAIP PAT SKAITYKITE: Tarp Ukrainos teroristų – vilnietis Pavelas Serebrenikovas ir 4 su Lietuva susiję rusai

Informacijai pasitvirtinus ar pasitvirtinus iš dalies, prašoma ištirti, ar P.Serebrenikovas veiksmuose nėra Baudžiamajame kodekse apibrėžiamos nusikaltimo sudėties.

Pagal Baudžiamąjį kodeksą tas, kas dalyvavo šaunamaisiais ginklais, sprogmenimis, sprogstamosiomis, radioaktyviosiomis, biologinėmis ar cheminėmis kenksmingomis baudžiamas laisvės atėmimu nuo dvylikos iki dvidešimties metų arba laisvės atėmimu iki gyvos galvos.

Vilnietis Pavelas Serebrenikovas savo „Facebook“ paskyroje nurodė, kad baigė Mykolo Romerio universitetą ir dirbo vienoje apsauga užsiimančioje Lietuvos bendrovėje. Ukrainiečių portale, kuris viešina Donbaso teroristų tapatybes, prie šio vilniečio biografijos nurodyta: teroristas-samdinys. Skelbiama, kad vyras priklauso Rusijos samdinių batalionui „Prizrak“, kuris yra dislokuotas Luhansko srityje.

Antras kreipimąsis

Tai – antras ISAC kreipimasis į Generalinę prokuratūrą, prašant pradėti tyrimą dėl Lietuvos piliečių galimo įsitraukimo į ginkluotos teroristinės organizacijos veiklą.

Pirmasis kreipimasis jau sulaukė prokurorų dėmesio – tolesnius veiksmus Generalinė prokuratūra pagal teritorinį priklausomumą pavedė atlikti Kauno apygardos prokuratūrai.

Teisėsaugininkų dėmesio centre atsidūrė Druskininkų mieste gyvenęs ir sanatorijoje „Belorus“ dirbęs Lietuvos Respublikos pilietis Pavelas Kotonas. Įtariama, kad jis išvyko į Rytų Ukrainą ir ten tapo vienos iš ginkluotų teroristinių grupuočių, šiuo metu kovojančių prieš teisėtą Ukrainos valdžią ir tos šalies teritorinį vientisumą, nariu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius