Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
04 09 /12:03

Lietuvos policija sulaikė įtariamąjį, apmėčiusį Rusijos ambasadą buteliais su degiu skysčiu

Lietuvos policija sulaikė vyrą, kuris įtariamas apmėtęs Rusijos ambasadą Vilniuje buteliais su degiu skysčiu. Įtariamasis yra gimęs 1974 metais, jis teisėsaugai yra žinomas.
Molotovo kokteilis
Molotovo kokteilis ir Rusijos ambasada / 15min montažas

Rusijos ambasada apmėtyta sekmadienio ir pirmadienio naktimis, tarp 2 ir 3 valandos nakties.

Sekmadienio naktį į ambasados pastatą buvo mestas galimai degaus skysčio butelis, kuris apgadino sieną. Pirmadienio naktį į ambasados uždarą teritoriją taip pat buvo įmestas degus objektas, kuris užsidegė ir apgadino ambasados pastato sieną.

Teisėsauga įtariamąjį nustatė ir sulaikė pirmadienį. Šiuo metu jis yra areštinėje. Generalinės prokuratūros atstovė Gintarė Vitkauskaitė-Šatkauskienė BNS nurodė, kad sulaikytasis yra Lietuvos pilietis.

„Šis asmuo policijai jau žinomas“, – teigiama bendrame Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato ir Vilniaus apygardos prokuratūros pranešime. Jam bus teikiamas pranešimas apie įtarimą ir sprendžiamas klausimas dėl kardomosios priemonės paskyrimo.

Už turto sugadinimą visuotinai pavojingu būdu gresia bauda, laisvės apribojimas, areštas arba laisvės atėmimas iki penkerių metų.

Tokie incidentai pastaruoju metu vertinami jautriau dėl įtemptų santykių su Rusija, Maskvai tęsiant agresiją Ukrainoje.

Prie Rusijos ambasados Vilniuje kartais vyksta protesto akcijos prieš karą. Prieš porą metų gatvė prie diplomatinės atstovybės pervadinta Ukrainos Didvyrių vardu.

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Gatvelė vedanti į Rusijos ambasadą pavadinta Ukrainos Didvyrių g.
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Gatvelė vedanti į Rusijos ambasadą pavadinta Ukrainos Didvyrių g.

Lietuvos žvalgybos duomenimis, Rusija ruošiasi ilgalaikei konfrontacijai su NATO, taip pat ir Baltijos jūros regione, ir palaipsniui plečia tam reikalingus karinius pajėgumus Vakarų kryptimi.

Pastaraisiais metais Rusija taip pat stiprina informacines atakas prieš Lietuvą, kuriomis siekiama kurstyti baimę ir paniką, trikdyti valstybės institucijų darbą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius