Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 06 18

Lietuvos politinėje padangėje neliko Naujosios sąjungos

Naujoji sąjunga (socialliberalai) pritarė galutiniam partijos susijungimui su Darbo partija. Ši partija sprendimą priglausti po savo sparnu pastaruoju metu palaikymo neturėjusius socialliberalus tvirtins liepą vyksiančiame savo suvažiavime.
A.Paulauskas su visa savo partija pasiprašė priimami į V.Uspaskicho vadovaujamų „darbiečių“ gretas.
A.Paulauskas su visa savo partija pasiprašė priimami į V.Uspaskicho vadovaujamų „darbiečių“ gretas. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Naujosios sąjungos įkūrėjas ir pirmininkas Artūras Paulauskas po tokio partijos sprendimo sakė, kad kiekvienas jų partijos narys apsispręsti, ar tapti „darbiečiu“, turės laiko iki lapkričio vidurio. Tiek laiko jiems palikta užpildyti Darbo partijos nario anketą.

Kad jų gretas irgi papildys dalis socialliberalų, tikisi ir Liberalų bei centro sąjunga, kurios vadovai išsakė viltį, kad jų sąjungos nariais taps „iki tūkstančio“ socialliberalų, kurie nepritarė Naujosios sąjungos (socialliberalų) prisijungimui prie Darbo partijos.

Tačiau A.Paulauskas teigė tokių partiečių nuotaikų nejaučiantis. „Kad visi nenueis į Darbo partiją, yra tiesa, bet kiek nueis, kur nueis kiti, vargu, ar kas žino“, – sakė pastaruoju metu pergalėmis rinkimuose negalintis pasigirti politikas.

Jis neatskleidė, kada pats taps Darbo partijos nariu, tačiau paklaustas, ar ne gaila prarasti savo sukurtą partiją, tai užginčijo. „Dabar visi pradeda gailėtis, sakyti, kokia gera buvo partija, bet tada reikėjo savo balsais tai patvirtinti. O kai tų balsų nėra, pradedi galvoti, ar žmonėms reikalinga ši partija, jos programa. Tada visokių minčių kyla. Todėl manau, kad konsolidacijos procesas yra naudingas visiems Lietuvos rinkėjams“, – sakė A.Paulauskas.

Politikas teigė esąs įsitikinęs, kad didžioji dalis Naujosios sąjungos programinių nuostatų bus vykdoma ir įsiliejus į Darbo partijos gretas, nes abiejų partijų programos buvo labai panašios. „Mes praktiškai konkuruodavome tame pačiame lauke, ypatingai niekuo nesiskirdami. Todėl mūsų sprendimas yra teisingas – ne skaldyti rinkėjus, o juos vienyti“, – teigė Naujosios sąjungos lyderis.

Darbo partijos vadovas Viktoras Uspaskichas irgi įsitikinęs, kad į jų partiją įsiliejanti Naujoji sąjunga pagausins „darbiečių“ rinkėjų gretas. „Padarėme tyrimus ir tiek Naujosios sąjungos,tiek Darbo partijos elektoratas pritarė susijungimui. Džiaugiuosi, kad nepasitvirtino kalbos apie tai, kad daug kas neeis į Darbo partiją. Susirinko iš visos Lietuvos žmonės ir 95 proc. pritaria susijungimui“, – po Naujosios sąjungos sprendimo kalbėjo V.Uspaskichas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius