-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 10 22

Lietuvos prokurorai neįgalūs surasti net ir nesislapstančio bankininko Vladimiro Romanovo

Tarptautiniu mastu neva ieškomas didelės vertės turto iššvaistymu įtariamas bankrutavusio Ūkio banko savininkas Vladimiras Romanovas nesislapsto, tačiau Generalinė prokuratūra pripažįsta net neturinti duomenų, kur jis yra.
Vladimiro Romavono treniruotė
Vladimiro Romavono treniruotė / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Visuomenę glumina trumpos Lietuvos teisėsaugininkų rankos, negalinčios pasiekti net nesislapstančių garsių įtariamųjų.

Pabėgusi parlamentarė Neringa Venckienė jau daugiau nei pusę metų Lietuvos teisėsaugai nepasiekiama Čikagoje (JAV). Policijos vadovai teigė jau seniai nustatę N.Venckienės buvimo vietą ir pranešę ją prokurorams, kurie nori parlamentarę prisikviesti į apklausą. Generalinė prokuratūra teigia, kad procesas vyksta, JAV institucijos N.Venckienei turi įteikti kvietimą atvykti į apklausą. Kiek dar tai tęsis – niekas neprognozuoja.

Buvęs Ūkio banko ir Kauno „Žalgirio“ savininkas V.Romanovas nesislapstydamas gyvena Maskvoje, bet prokurorams irgi yra nepasiekiamas. Vasarą liudininkai jį matė besimėgaujantį paplūdimio malonumais, o neseniai Rusijos žurnalistė pranešė, kad V.Romanovas dažnai lankosi Maskvos CSKA klubo krepšinio rungtynėse.

Iš Lietuvos dėl Ūkio banko bankroto nuo teisėsaugos persekiojimo pabėgęs V.Romanovas Maskvoje taip pat turi verslo interesų. Ten esantį verslą iki šiol valdė jo sūnus Romanas Romanovas.

Kaip žinoma, nuo praėjusios vasaros V.Romanovas (gim. 1947 m.) yra įtariamas didelės vertės banko turto iššvaistymu, yra oficialiai paskelbta buvusio Ūkio banko savininko tarptautinė paieška.

V.Romanovas nesislapsto, tačiau pareigūnai jo niekaip negali surasti.

V.Romanovui įtarimus dėl didelės vertės Ūkio banko turto iššvaistymo 2013 m. rugpjūčio 5 d. paskelbęs Generalinės prokuratūros prokuroras Simonas Minkevičius, vos išgirdęs 15min.lt klausimą, kodėl niekaip nepavyksta surasti bankininko, skubėjo padėti telefono ragelį, ragindamas kreiptis į prokuratūros Komunikacijos skyrių.

Atsakymai raštu į penkis klausimus buvo parengti per keletą valandų. Prokuratūra siūlo į V.Romanovo paiešką įsitraukti ir žurnalistams bei visuomenei. Skaitytojams pateikiame Generalinės prokuratūros atsakymus į 15min.lt klausimus.

Galime tik paraginti žurnalistus ir visus kitus asmenis būti pilietiškais bei informuoti paieškos vykdytojus apie jiems žinomas ieškomo asmens buvimo vietas.

– Ar Vladimiras Romanovas šiuo metu dar domina Lietuvos teisėsaugą?

– Taip.

– Ar Lietuvos pareigūnai žino, kur šiuo metu yra įtariamasis V.Romanovas?

– Prokurorui, vadovaujančiam ikiteisminiam tyrimui, tai nėra žinoma.

– Ką reiškia paskelbta tarptautinė įtariamojo paieška? Ar ji aprėpia ir Rusiją?

– Tarptautinė paieška apima visą pasaulį. Paieškos paskelbimą reglamentuoja Baudžiamojo proceso kodekso 142 straipsnis. Paiešką vykdo policijos pareigūnai.

– Kaip Generalinės prokuratūros pareigūnams skamba vis nauji žiniasklaidos pranešimai apie V.Romanovo laisvalaikį, visuomeninę veiklą? Jei įtariamasis bendrauja su žurnalistais, kodėl pareigūnų išvengia?

– Galime tik paraginti žurnalistus ir visus kitus asmenis būti pilietiškais bei informuoti paieškos vykdytojus apie jiems žinomas ieškomo asmens buvimo vietas.

– Kokie aktyvūs ikiteisminio tyrimo veiksmai pastaruoju metu atliekami Ūkio banko turto iššvaistymo byloje? Ar šio tyrimo rezultatų galima tikėtis ir be V.Romanovo?

– Byloje yra daugiau įtariamųjų, kurių atsakomybės klausimai bus sprendžiami nepriklausomai nuo to, ar bus rastas ir sulaikytas V.Romanovas. Siekiant užtikrinti tyrimo sėkmę, daugiau informacijos apie tyrimą prokuratūra neteikia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius