-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 04 02

Lietuvos savivaldybių tarybose dirbs broliai, vyrai ir žmonos, motinos ir sūnūs

Kovo 3 d. vykusiuose Savivaldybių tarybų rinkimuose išrinkti politikai savo darbo dar nepradėjo. Pirmieji tarybų posėdžiai vyks po kelių savaičių, tačiau Vyriausioji rinkimų komisija paskelbė išrinktų politikų sąrašus. Iš jų aiškėja, kad nemažai savivaldybių savo tarybose turės bendrapavardžių, dalis jų – šeimos nariai. Tarkim, Vilniuje dirbs sutuoktiniai Zuokai ir Čaplikai, Kaune – tėvas ir du sūnūs Matijošaičiai.
Visvaldą Matijošaitį pasveikino bendražygiai
Visvaldas ir Dainius Matijošaičiai / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Praėję rinkimai sudėliojo naujas Lietuvos savivaldybių tarybas, kurių nariai jau netrukus prisieks ir pradės darbus. Ne vienoje taryboje matysime politikų vienodomis pavardėmis. Ar juos sieja kokia nors giminystės ryšiai?

Šeimyninė ranga

Situacijų yra įvairių. Štai Vilniuje posėdžiuose matysime dvi sutuoktinių poras: Artūrą ir Agnę Zuokus bei Algį ir Eglę Čaplikus. Jei Zuokams tai jokia naujiena, jie kartu yra dirbę Seime, tai apie E.Čaplikienę politikoje iki šiol nebuvo žinoma. Ir Zuokai, ir Čaplikai kandidatavo bei buvo išrinkti A. Zuoko ir vilniečių koalicijos „Laimingas Vilnius“ sąraše.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Agnė ir Artūras Zuokai
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Agnė ir Artūras Zuokai

Kaune merą Visvaldą Matijošaitį taryboje palaikys abu jo sūnūs – Dainius ir Šarūnas. D.Matijošaičiui tai bus jau antroji kadenciją, jo brolis kol kas politikoje naujokas.

Alytaus rajono taryboje dirbs tėvas ir sūnus Truncės – Aurimas ir Justas. Anykščiuose išrinkti du Sargūnai – „darbietis“ Ričardas ir liberalas Mindaugas, tačiau jie nėra tėvas ir sūnus. Į Birštono tarybą su visuomeniniu rinkimų komitetu „Vieningas Birštonas“ išrinkti sutuoktiniai Jurgita ir Audrius Šeržentai.

Bendrapavardžiai dirba kartu

Į Ignalinos rajone Socialdemokratų partija turės merą – Justas Rasikas čia pakeitė ilgametį šios savivaldybės vadovą Henriką Šiaudinį. Lengva greičiausia jam nebus, tačiau taryboje jis turės tvirtą palaikymą, nes išrinkta ir jo žmona Irma Rasikė. Taip pat dirbs ir dar du socialdemokratai Edita Brukštuvienė ir Vykintas Brukštus. Tai mama ir sūnus, abu jie dirba ten pat – UAB „Birvėtos tvenkiniai“, E.Brukštuvienė yra įmonės direktorė, V.Brukštus – žuvininkas. Pastarojo žmonos mama Svetlana Panavienė taip pat su ta pačia partija pateko į tarybą.

Violetos Grigaliūnaitės/15min nuotr./Žuvininkystės ūkio „Birvėtos tvenkiniai“ vadovė Edita Brukštuvienė
Violetos Grigaliūnaitės/15min nuotr./Žuvininkystės ūkio „Birvėtos tvenkiniai“ vadovė Edita Brukštuvienė

Jonavos rajono taryboje dirbs du Sinkevičiai – meras socialdemokratas Mindaugas Sinkevičius ir su visuomeniniu rinkimų komitetu „Su Sinkevičiumi ir Osausku“ sąrašu patekęs Egidijus Sinkevičius. Jie nėra tėvas ir sūnus.

Jurbarko rajone partija „Tvarka ir teisingumas“ savo sąraše iškėlė sutuoktinius Genę ir Algirdą Gudaičius, jie abu ir buvo išrinkti kaip vieninteliai šios politinės jėgos atstovai. Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų atstovai Kaišiadorių rajono taryboje – tėvas ir sūnus Marijonas ir Tomas Vaicekauskai. Kalvarijoje – mama ir sūnus Vilija ir Karolis Babeckai.

Kazlų Rūdoje – su šaknimi „Kazl“

Kauno rajono taryboje dirbti ketina dvi Rutkauskienės – Eglė ir Laimutė ir vienas Rutkauskas – Gvidas. Jis nėra nė vienos iš jų vyras. Kazlų Rūdoje populiari pavardės šaknis Kazl-, čia tarp tarybos narių bus Justinas Kazla, Valdas Kazlauskas, sutuoktiniai Valdas ir Vilija Kazlai. Taip pat – sutuoktiniai Sigita ir Liudas Mikalauskai.

Mama ir dukra Adelė Štelmokienė ir Karolina Štelmokaitė dirbs Kėdainių rajono taryboje. Molėtų rajoną valdys Eglė ir Virginija Bareikienės, artimu giminystės ryšiu nesusijusios ir atstovaujančios skirtingoms partijoms, Pagėgius – broliai Virginijus ir Kęstas Komskiai. Pakruojo rajono taryboje išrinkti liberalai mama ir sūnus Virginija ir Audrius Kazlauskai.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Šarūnas Vaitkus
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Šarūnas Vaitkus

Palangoje be mero Šarūno Vaitkaus taryboje dirbs ir jo brolis Bronius Vaitkus, abu priklauso TS-LKD. Taip pat išrinkti ir du Žulkai – Julius Tomas ir Justas, tačiau jie nėra tėvas ir sūnus ar broliai. Panevėžio rajone – Dalius ir Osvaldas Dirsės, tačiau taip pat ne broliai. Į Plungės tarybą išrinkti Vaidotas ir Liudas Skierai, irgi ne broliai.

Vyras ir žmona – iš skirtingų partijų

Sutuoktiniai Dalia ir Vidmantas Maželiai išrinkti į Rokiškio tarybą, tėvas ir sūnus Algerdas ir Rokas Rozgos – į Skuodo rajono tarybą, čia dirbs ir Ignas Jonušas bei Daiva Jonušienė, tačiau jie nėra vyras ir žmona. O štai į Šakių tarybą išrinkti sutuoktiniai Aušrelė ir Romas Pukinskai priklauso skirtingoms politinėms jėgoms: žmona kandidatavo į visuomeniniu rinkimų komitetų „Už vieningus zanavykus“, o vyras – su Socialdemokratų partija.

Šilalės rajono taryboje darbuosis ne sutuoktiniai Egidijus ir Raimundė Gečai, Šilutės – tėvas ir sūnus Arūnas ir Žygimantas Kurlianskai.

Švenčionyse į tarybą pateko Valdislavas ir Edvardas Jedinkiai, tačiau jie ne tėvas ir sūnus, E.Jedinkis yra Seimo nario Zbignevo Jedinskio atžala. O štai Švenčionių meru antrai kadencijai perrinktą Rimantą Klipčių taryboje vėl palaikys tėvas Rimas Klipčius. Ir dar viena tėvo ir sūnaus pora šioje taryboje – Romualdas ir Raimondas Pauliukevičiai.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Rimantas Klipčius
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Rimantas Klipčius

Tauragės rajono taryboje – dvi poros bendrapavardžių: tėvas ir sūnus Pranas ir Darius Petrošiai bei artimais giminystės ryšiais nesusiję Modestas ir Matas Petraičiai. Ukmergės rajono taryboje dirbs Darius ir Dalius Varnai, privačių interesų deklaracijose jie apie giminystės ryšį nenurodo. Varėnos rajono taryboje dirbs Vilma ir Algis Miškiniai, tačiau ne sutuoktiniai.

Pirmieji naujųjų tarybų posėdžiai vyks balandžio 11 dieną, paskutiniai – balandžio 25-ąją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius