Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 03 13

Lietuvos statybinės technikos rinkoje – naujas vardas: „Doosan“ gaminius lietuviams pardavinės „INTRAC Lietuva“

Bendrovė „INTRAC Lietuva“, jau daugiau nei 25 metus tiekianti Lietuvai sunkiąją vikšrinę ir ratinę savaeigę techniką, skirtą miško ruošai, statybai, kasybai, krovai, kelių tiesimui ir žemės ūkiui,  didina savo pasiūlą ir klientams pristato pasaulyje puikiai vertinamos Pietų Korėjos korporacijos „Doosan“ specialią statybinę techniką. „INTRAC Lietuva“, tampanti oficialiu šio prekinio ženklo atstovu, ne tik pardavinės „Doosan“ statybinę techniką, bet ir teiks jai garantinę bei pogarantinę priežiūrą, o taip pat prekiaus atsarginėmis dalimis.
„Doosan“ technikos pristatymas
„Doosan“ technikos pristatymas Kaune / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kad šio prekės ženklo technikos lietuviai laukė, rodo pirmieji užsakymai – pirkėjų atsirado vos pasklidus žiniai, jog „INTRAC Lietuva“ tapo vieninteliais „Doosan“ produkcijos atstovais Lietuvoje, t.y., dar nepradėjus oficialios prekybos.

Pažymint oficialią bendradarbiavimo pradžią Kaune esančioje „INTRAC Lietuva“ atstovybėje surengtas „Doosan“ produkcijos pristatymas.

Tiesa, jame dėl visą pasaulį izoliuotis verčiančio koronaviruso negalėjo dalyvauti įmonės „Doosan Infracore “ Europos padalinio vadovas. Savo sveikinimus jis atsiuntė vaizdo filmuke.

Maloniai nustebino „Doosan“ žinomumas Lietuvoje

Pasak „INTRAC Lietuva“ direktoriaus Rimanto Damkausko, nuo pirmųjų minčių ieškant partnerio bendradarbiauti ir pokalbių tarptautinėse parodose iki realios sutarties su kompanija „Doosan“ praėjo beveik treji metai. Tačiau akivaizdu, jog pasirinkdami tokią partnerystę nei vieni, nei kiti nesuklydo: šio prekės ženklo technikos lietuviai laukė.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./„INTRAC Lietuva“ direktorius Rimantas Damkauskas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./„INTRAC Lietuva“ direktorius Rimantas Damkauskas

„Pasirodo, „Doosan“ yra tikrai gerai žinomas prekinis ženklas ne tik pasaulyje, bet ir Lietuvoje. Kai tik pranešėme, kad turime planų atstovauti jį, ketiname pasirašyti tiekimo sutartį, iš karto kilo pakankamai didelis susidomėjimas. Dar nepradėję oficialios prekybos jau pardavėme penkis „Doosan“ krautuvus ir vikšrinius ekskavatorius: viena įmonė įsigijo vieną vienetą, o kita – keturis. Kokį apyvartos augimą „INTRAC Lietuva“ planavo su „Doosan“ atėjimu? Biudžete buvo numatyta dešimt vienetų. Tai labai grubiai vertinant – iki 1 mln. eurų apyvarta. O dabar, dar nepradėję veiklos, jau turime parduotus penkis vienetus. Tad, manau, kad viršysime savo metinį planą. “, – džiaugėsi pašnekovas.

Bendrovės vadovo teigimu, naujo prekės ženklo gaminiai „INTRAC Lietuva“ padės sustiprinti pozicijas rinkoje.

„Mes matome tikrai dideles galimybes su šiuo prekiniu ženklu. Ypač išnaudojant grupės „INTRAC“ sinergijos galimybes : tai, kad mes atstovaujame šį prekinį ženklą Baltijos šalyse, be to, turime ilgametę patirtį (daugiau nei 25 metus esame rinkoje, 20 metų – statybinės technikos tiekimo srityje). Dėl to visada turime ką pasiūlyti ir esamiems klientams, ir būsimiems – manome, kad ateis pirkėjų, kurie yra „Doosan“ prekinio ženklo gerbėjai“, – sakė pašnekovas.

Kalbėdamas apie „Doosan“ gaminius jis pabrėžė ir palankią kainą. „Tai tikrai įperkama lietuviams. „Doosan“ technika yra pigesnė nei daugelis konkurentų. Tačiau tai yra kokybiški produktai.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./„Doosan“ technikos pristatymas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./„Doosan“ technikos pristatymas

Kaip ir kitų savo atstovaujamų prekinių ženklų atveju, „Doosan“ kompanijos technika lietuviai ne tik prekiaus, bet ir teiks serviso paslaugas. Taip pat suteiks galimybę įsigyti atsarginių dalių.

Ruošdamiesi naujo prekinio ženklo startui Lietuvoje, bendrovės „INTRAC Lietuva“ serviso paslaugas teikiantys darbuotojai stažavosi Čekijoje esančiame „Doosan“ mokymų centre, taip pat mokėsi nuotoliniu būdu.

„Be to, reikėtų paminėti, kad mūsų techninis personalas turi sukaupę didžiulę patirtį. Turime darbuotojų, kurie technikais mūsų įmonėje dirba 20-25 metus. Jų ilgametė patirtis leidžia mūsų įmonei atlikti įvairiausius remontus kokybiškai ir apgalvotai“, – pabrėžė bendrovės „INTRAC Lietuva“ Pardaviminio aptarnavimo vadovas Arnas Redikas.

Jo teigimu, laikai, kai įmonės taupydavo ir įsigytą techniką tvarkydavo pačios, praėjo.

„Klientai patys atlieka smulkius technikos priežiūros darbus, kuriems nereikia specialių žinių. Vis gi didžioji dalis klientų visus sprendimus patiki mums. Labai dažnai taip net sutaupoma: nereikia naudoti savo resursų, problema išsprendžiama operatyviai, taip išvengiant prastovų ir panašių dalykų. Turime inžinierių komandą, kuri įtraukiama į procesą, jei neužtenka mechanikų. Jei reikia – kreipiamės į gamintoją. Tai yra daug didesnė jėga nei kliento žmogiškieji resursai“, – sakė jis.

Pietų Korėjos gigantas – radęs kelią į pasaulinę rinką

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./„Doosan“ technikos pristatymas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./„Doosan“ technikos pristatymas

Korporacija „Doosan“ – viena iš tarptautinių kompanijų-lyderių, jau daugiau nei šimtmetį kurianti, gaminanti ir parduodanti nedidelę, bet galingą specializuotą statybinę techniką.

1896 m. įkurta įmonė pradžioje buvo paprasta technikos parduotuvė. Tačiau nuo to nuėjo ilgą kelią. Nuo 2000 m., būdama koncerno „Daewoo Heavy Industries Co., LTD“ dalimi, bendrovė įgavo didelę laisvę, o 2007 m. apjungė visą savo gaminamą techniką po „Doosan“ prekiniu ženklu.

2009 metais ji prisijungė žinomą Amerikos kompaktinės statybinės technikos gamintoją „Bobcat“. Tuomet bendrovė restruktūrizavo savo aktyvus, tapo holdingu ir pradėjo sėkmingai konkuruoti su tokiais pasaulyje gerai žinomais gigantais kaip „Caterpillar“ ir „Komatsu“.

Šiuo metu „Doosan Equipment“ statybinę techniką gamina trys didžiulės gamyklos Pietų Korėjoje, Kinijoje ir Belgijoje. Jų produkcija laikoma viena iš geriausiai pritaikytų eksploatacijai gana specifinėmis mūsų klimato sąlygomis.

Kaip jau minėta, bendrovė „INTRAC Lietuva“, tampanti oficialiu šio prekinio ženklo atstovu Lietuvoje, ne tik pardavinės „Doosan“ statybinę techniką, bet ir teiks jai garantinę bei pogarantinę priežiūrą, o taip pat prekiaus atsarginėmis dalimis. Siekdami kartu augti Baltijos šalių statybinės technikos pardavimų srityje, „Doosan“ ir „INTRAC“ sudarė ilgalaikę platinimo sutartį su trimis Baltijos šalimis.

„Doosan“ yra pasaulyje pirmaujanti ratinių ekskavatorių gamintojas ir pasaulio statybinės technikos pardavimuose užimantis 5 poziciją. Ši nauja įmonė atliks pagrindinį vaidmenį toliau plėtojant mūsų pardavimus statybinės technikos srityje, užpildydama pagrindines spragas mūsų produktų pasiūloje“, – džiaugėsi „INTRAC Group“ generalinis direktorius Carlas Leijonhielmas.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./„INTRAC“ vadovai
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./„INTRAC“ vadovai

Atstovybės – keturiuose šalies miestuose

UAB „INTRAC Lietuva“ yra dukterinė Švedijos kompanijos „INTRAC Group AB“ įmonė. Šiuo metu bendrovė turi keturias atstovybes Lietuvoje – Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Panevėžyje.

Be kompanijos „Doosan“ „INTRAC Group AB“ yra vienintelis įgaliotas tiekėjas, atstovaujantis tokiems prekės ženklams kaip John Deere Forestry, Case Construction, Manitou, Bomag, Massey Fergusson ir kt.

Šiuo metu atstovaujamoje teritorijoje Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje skirtinguose miestuose veikia 21 prekybos ir aptarnavimo padalinys, daugiau nei 50 mobiliųjų aptarnavimo ir remonto automobilių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius